27 januari : KWB Hombeek – KWB St.Martinus Kontich : 0 – 3

Voor de wedstrijd : Nadat we vorige week terug aanknoopten met de overwinning, moesten we vandaag Kontich proberen te verslaan. In het begin van het seizoen kwamen ze op een diefje gelijk spelen bij ons, dus we waren verwittigd.

Na drie minuten spelen was het de Fonny die eerst naar doel trapte, maar zijn pisballetje werd door de plaatselijke keeper gemakkelijk gepakt. Jubi was de tweede om het eens te proberen, maar zijn voet stond nog niet juist afgesteld. Kontich zette goed druk, was gezond agressief, maar de laatste pas en de afwerking lieten gelukkig voor ons te wensen over. De Warre en de Pieter besloten dan om even te helpen met een terugspeelbal, maar de scheidsrechter had het niet gezien en floot niet ondanks terecht Kontichs protest. Wat later een goede Kontich aanval van op links voorgezet naar de tweede paal, maar de Kontich speler trof de paal. De Solle vond het dan welletjes, brak scherp uit, bedienden op het gepaste moment de Sakke, die oog in oog met de keeper ijzig kalm bleef en de 0-1 tegen de netten trapte. Kontich bleef qua spel de betere ploeg maar het was tot vijf minuten voor de pauze wachten alvorens ze nog eens gevaarlijk waren. Hun laatste man vertrok met de bal, slalomde langs enkele spelers van ons, gaf de bal goed af om hen even later terug te krijgen, maar de rush over heel de lengte van ’t veld had hem blijkbaar iets te veel kracht gekost en hij trapte naast. Vlak voor rust was het dan terug Solle-time. Stijn W met de pas aan de middellijn, Solle met de actie, de afwerking en het danspasje achteraf. Twee kansen, twee potten, afwerken aan 100% is dit.
Gert DB stond met de rust zijn plaats af aan de Wally, de Winghe bleef op eigen verzoek nog even op de bank. De wedstrijd ging nu gelijk op, maar goede kansen waren er bijna niet. Pieter moest zich wel attent tonen bij een vrije trap en even later een kopbal pakken na een hoekschop, maar echt dreigend was het niet. Solle vond de Sakke nog eens, maar een haastig teruggekeerde verdediger kon in hoekschop werken. Met nog een kwartier te spelen kwam de Winghe de Solle vervangen en iets later zette hij de Sakke op weg naar de 0-3. Match gespeeld.

Conclusie : Kontich was zeker in de eerste helft de best spelende ploeg, maar wij waren het efficiëntst.

Pieter – Vos, Warre, Hans, Tijs – Gert DB (41’ Wally), Solle (65’Winghe), Stijn W, Fonny – Jubi, Sakke en langs de lijn ook nog de geschorste Bob en een toekomstige marathonwinnaar Geert.

Terzijde :
* Aan ons chalet : “Hey Winghe niet op uw bakkes gevallen van ’t weekend ?”. “Nee ik ben te voet”.
* ………………………………………… Deze regel is door de Stijn W gecensureerd : sorry mannen.
* Witte skihandschoenen op een voetbalveld. We zijn er zeker van : het wordt geen rage, maar qua belachelijk uitzicht is het onklopbaar.

* Vanaf nu dient de Solle aangesproken te worden met Napoleon. Niet alleen dirigeert hij zijn troepen net als de Franse generaal, hij loopt ook rond als Napoleon : met zijn hand krampachtig tegen zijn ribben gedrukt.