16 september : KWB Hombeek – KWB St. Martinus Kontich : 1 – 1

Voor de wedstrijd : Net als vorige week terug dertien man op het wedstrijdblad en veel supporters langs de lijn, ook van de bezoekende ploeg. De laatste jaren trokken we meestal aan het langste eind tegen deze ploeg. We waren benieuwd of het nu ook zo zou zijn.

We begonnen alvast goed met na drie minuten spelen een vrije trap van de Lemmes, Sakke kopt maar de bezoekende keeper pakte onmiddellijkuit met een goede save en werkte in hoekschop. Deze werd door de Jibi goed voorgezet, maar Hans kopte net naast het doel. Het betere spel was voor ons en Kontich moest achteruit. Bergt met een voorzet, de Flor kan er net niet aan. Geert met een pass naar de Lemmes, die probeert de Sakke te bereiken, maar een Kontich-verdediger kon er nog net zijn voet tussensteken en hoekschop. Geert kopt, maar had hem misschien beter doorgelaten voor Hans die net achter hem en nog iets beter stond. De Sakke met een voorzet naar de Lemmes, maar die knalt volledig vrijstaand torenhoog over. Na twintig minuten toch een eerste kans voor Kontich, een speler alleen door, maar Geert en Hans komen goed terug en verplichten de spits tot een schot dat ver naast gaat. De Jubi zet zich door, maar een Kontich verdediger kan er nog net zijn voet tussensteken. Dan Bob mooi tot bij Arnie, die verlengd en de Flor kan scoren 1-0 voor ons. Kontich aan de aftrap en met een verrassend afstandsschot slagen ze er bijna in om meteen de bordjes terug gelijk te hangen, maar de bal spat tegen de deklat. Onze spelers moesten even naar adem happen en Kontich kreeg nog een goede kans, voorzet vanop links, aan de 2de paal komt een speler goed ingeschoven, maar trapt naast. Dan was het terug aan ons. Bob naar de Lemmes die door gaat, maar zijn schot door een verdediger nog in hoekschop ziet gaan. De hoekschop getrapt, Lemmes kan nog eens uithalen, maar met een onwaarschijnlijke save verhindert de bezoekende doelman de gemaakte goal. Na een pass van de Sakke kon ook de Arnie uithalen, maar weer was de keeper ter plekke om de bal te stoppen. Net voor de rust even een misverstand tussen hans en Geert, die elkaar proberen uit te spelen, de bezoekende spits profiteert ervan, maar de Pieter kan de bal pakken.

Onze coach bracht in de tweede helft de Wally en de Solle voor de Juby en de Lemmes en ook bij de bezoekers twee verse krachten op het veld waarbij een onwaarschijnlijk goede rechtsback (dat mag een schnapske zijn Dirk, als we elkaar nog eens tegenkomen op de skipiste). Het eerste gevaar in de tweede helft kwam terug van ons, een grondscherend schot van den Bergt wordt door de keeper gepakt. De Solle met een goede voorzet vanaan de achterlijn, maar niemand kan zijn voet tegen de bal zetten. Voorzet van de Geert, maar den Arnie is net een centimetertje te klein om er zijn hoofd tegen te zetten. Stijn W met een actie, goed weggedraaid, voorzet, maar de Flor besluit naast. Geert met een vrije trap, maar wie kan de bal nog net over doel tikken, inderdaad de Kontich-keeper. Met nog een zevental minuten te spelen de eerste counter van Kontich van de tweede helft, Hans moet er een serieus spurtje uitpersen, tackelt, heeft weliswaar de bal, maar ook de man en langs achter : penalty. De bezoekende spits knalt naar de rechterhoek, Pieter raakt de bal nog aan, maar niet goed genoeg en 1-1. We zetten alles op alles om alsnog te scoren, Hans nog eens mee naar voren, maar Kontich kan de bal afsnoepen, counter, voorzet, maar Pieter kan hem uit de lucht plukken. De laatste kans was nog voor den Bergt, maar de bezoekende keeper was niet te kloppen.

Conclusie : Uit de mond van een Kontich-speler : “We komen hier twee punten stelen”. We kunnen hem geen ongelijk geven en we durven er nog aan toe voegen dat wij wel de betere ploeg waren, maar dat de beste speler op het plein onder de lat van Kontich stond.

Pieter – Bergt, Hans, Bob, Geert – Lemmes (41’ Solle), Arnie, Stijn W, Flor – Sakke, Juby (41’ Wally)