20 januari : KWB Hombeek – KWB Putte : 4 – 0

Voor de wedstrijd : Na twee serieuze nederlagen was het hoog tijd om ons te herpakken. Was rode lantaarn Putte inderdaad een hapklaar brokje ? Lees het hierna…

Na twee minuten spelen was de eerste kans voor Putte, maar Pieter ging goed plat. Daarna was het onze beurt om gevaarlijk te zijn. Kristof kopte de bal goed door, Sakke zijn schot week nog af op een verdediger en zo in hoekschop. Iets later pakte de Sakke uit met een verrassend schot de Putse keeper kon echter in twee tijden redding brengen. Stijn H draaide een vrije trap mooi voor doel, Jubi met een loeier, maar op een Putte speler en de bal ging over het doel. Halverwege de eerste helft een mooie collectieve aanval, Stijn W met de beslissende voorzet en de Sakke nette de eerste van de dag 1-0. Niet veel later was het bijna terug bingo. Fonny met de vrije trap naar de tweede paal, een goed mee opgerukte Tijs met het hoofd, maar de paal verhinderde een tweede doelpunt. Putte kwam er ook nog eens uit, maar Pieter kon al vallend de bal in hoekschop duwen. Op het half uur lanceerde Bob perfect de aanval. Weliswaar die van Putte, maar de tegenstrever was zo verrast dat hij vergat om de bordjes in evenwicht te hangen. Vlak voor het rustsignaal nog een vrije trap van de Solle, zowel de Wally als de Sakke schoven naar de bal, maar zonder gevaar.

De eerste kans van de tweede helft was terug voor Putte. Een goede aanval na onzorgvuldig verdedigen van onze ploeg, maar Pieter was ter plaatse om onheil te voorkomen. We kwamen slechts langzaam terug onder stoom en het was wachten tot de 10de minuut op de eerste kans. Flor met een lage voorzet, maar de Lemmes liftte de bal op het dak van het doel. Wally draaide zich iets later mooi vrij tussen drie man, maar zijn schot was te zwak en de keeper kon in hoekschop duwen. Daarna bracht de Lemmes de Wally voor doel, maar net te lang gewacht en via een verdediger in hoekschop. Wally met een voorzet van op rechts, de Flor kwam goed ingelopen, maar kreeg een duwtje van een verdediger. Penalty ? De scheidsrechter dacht er anders over en liet verder spelen. Halverwege de tweede helft kwam de verdiende tweede goal er dan toch. De Jubi had wel ongeveer 27 pogingen nodig om te scoren, maar uiteindelijk ging de bal toch tegen de netten. De Putse veer was duidelijk gebroken. De Sakke trapte eerst nog over doel na een aanval opgezet door de Lemmes. Met een sublieme voorzet stuurde de Solle echter iets later de Flor door de bezoekende defensie en die maakte er 3-0 van. Flor haalde wat later nog eens verrassend uit vanop de rand van de 16, maar de bal ging voorlangs. Met nog vijf minuten spelen kwam Putte er nog eens uit, maar de bezoekende spits hield de bal bij, in plaats van zijn linkslopende vrije maat te bedienen, en besloot uiteindelijk naast. In de slotminuten velde de Lemmes het verdict na een voorzet van de Solle 4-0.

Conclusie : Onze eerste betrachting is gelukt : de drie punten werden niet te grabbel gegooid. Nu het spelniveau nog wat opkrikken en dan mogen we terug vooruit kijken in het klassement.

Pieter – Stijn H, Hans, Bob, Tijs – Jubi, Solle, Stijn W (41’ Flor), Fonny (41’ Lemmes) – Jubi, Wally. Net als vorige week bleef Geert R langs de lijn.