26 oktober 2008 : KWB Hombeek – KWB Putte : 1 – 0

Voor de wedstrijd : Vorig jaar was Putte nog het zwakke broertje in onze reeks en eindigden ze laatst. Dit jaar laten ze momenteel toch al twee ploegen achter zich. Met een 3 op twaalf, kunnen wij moeilijk beweren dat we goed bezig zijn, dus opletten was de boodschap.

In de eerste minuut kon Sakke al voor gevaar zorgen. Vorige week miste hij twee open kansen en dit speelde blijkbaar nog in zijn hoofd, want hij durfde niet te trappen, talmde en weg kans. Na drie minuten een eerste schot van Putte op ons doel, maar over. Niet veel later Tijs met eerst een pas naar zijn eigen en dan naar Maarten. Maarten met de voorzet, maar niemand gevolgd en de keeper had maar voor het oprapen. Uitworp keeper recht in de voeten van de Sakke, pas naar Maarten, maar zijn schot ging naast. Halverwege de eerste helft terug Sakke met een pasje naar Maarten, die mooi zijn man voorbijging en dan vanuit een scherpe hoek de keeper probeerde te verslaan, maar zijn schot ging voorlangs. Hij had misschien beter de bal teruggelegd. Op het half uur kon Pieter zijn klasse dan nog eens tonen. Een verre inworp van Putte kwam voor doel, stevig schot maar Pieter hield met een mooie reflex zijn netten schoon. In de daaropvolgende fase draaide Tijs een vrije trap net over de kruising. Daarna de Sakke met een knal, de Putse keeper bewees dat zijn reflexen minstens even goed waren als die van Pieter en weerde het schot af. De bal tot bij Maarten, maar iets te onbesuisd getrapt en over. Net voor rust nogmaals de Sakke tot bij de Maarten, maar nu strandde zijn schot in de armen van de keeper.

Weeral veel volk aanwezig en dus stuurden we bij de rust 5 nieuwe spelers het veld op. Ook Putter voerde drie wissels door. Het was voor beide ploegen terug even zoeken wie waar stond. Na 10 minuten moest Pieter een bal in hoekschop duwen. De hoekschop getrapt, bal dan voor doel gezet en tegen de netten getrapt 0-1 voor Putte. Of toch niet ? Want de scheidsrechter had buitenspel gezien, er was geen protest van Putte dus dachten we dat het wel juist zou zijn. Herman die echter net een bal van tussen de bomen was gaan halen, stond het best geplaatst en zei dat Lenny nog achter de man stond en we dus heel goed wegkwamen. We begonnen steeds beter te spelen en iets voor halfweg werd dit beloond. De Jubi kon de Sakke lanceren, die stormde vanaan de middellijn op de goal af, bleef kalm en maakte zijn zevende van het seizoen : 1-0. We waren gelanceerd en de aanvalsgolven volgden elkaar nu snel op. Solle met een mooie kruispas tot bij de Flor. Strakke en harde voorzet, maar zowel de Jubi als de Wally kwamen centimeters te kort om de bal tegen de touwen te prikken. De Flor terug met een voorzet, Jubi kan nu wel uithalen, maar de keeper bokst de bal weg. De bal op de kop van de Wally, goed gekopt, maar de Putse keeper kan er nog net zijn vingertoppen tegen zetten en zo de bal naast duwen. De Wally dan met de voorzet, Sakke met een sublieme beweging tot bij de Flor, die knalt van kortbij, maar de bezoekende keeper heeft een mirakelsave in huis en verhinderd zo een zo goed als gemaakte goal. De Wally terug met een pas tot bij de Sakke. Sakke loopt door en niettegenstaande zowel de Wally als de Flor goed gevolgd zijn, besluit de Sakke zelf op doel, maar niet goed genoeg en hoekschop. De hoekschop tot bij de Solle, een botsend schot, maar alweer de Putse keeper op de goede plaats om een doelpunt te verhinderen. Wat later vond ook de Fonny, na een voorzet van de Solle, de keeper op zijn weg. Met nog vijf minuten te spelen, wierp Putte alle voorzichtigheid over boord en ging met man en macht aanvallen. Een Putse speler glipte door de buitenspelval, alleen op Pieter af, maar de Warre perstte er nog een sprintje uit waar zelfs Ushian Bolt bij zou verbleken en kan de bal nog uit de voeten van de doorgebroken speler halen. Putte bleef alles op alles zetten, zelfs hun keeper probeerde bij een hoekschop nog een “Protoke” te doen, maar we behielden onze nipte voorsprong tot de scheidsrechter in de 44ste minuut van de tweede helft de wedstrijd afblies.

Conclusie : Verdiende overwinning die zeker nog wat groter had kunnen zijn, maar de Putse keeper was de uitblinker van de dag en hield de score laag. De Sakke mag nu 4 weken rusten, maar de andere spelers worden verzocht om volgende week terug hun beste beentje voor te zetten tegen dezelfde tegenstander. We bekampen elkaar terug in een vooruitgeschoven wedstrijd van de terugronde.

Pieter – Bob (41’ Lenny), Warre, Nils, Winghe (41’ Fonny) – Jubi, Vos (41’ Solle), Stijn W (41’ Flor), Tijs – Maarten (41’ Wally), Sakke. Met ook nog Stijn H, Geert en Hans langs de lijn hadden we weer de keuze uit 19 spelers en waren er luxeproblemen voor de coach.