17 februari : KWB Hombeek – KWB Ludwina Bonheiden : 2 – 0

Voor de wedstrijd : Na twee weken zonder voetbal, mochten onze helden terug de arena in. Met net 13 waren we. Den Bergt zat nog altijd een schorsing uit. Jubi, Sakke en Tijs waren de schokbestendigheid van hun sleutel- en andere benen gaan testen op enkele witbesneeuwde vlaktes, de Warre zat in de Ardennen op groene vlaktes te kijken en den Bob was even gaan voelen hoe warm het zeewater al was. Stijn W zat met overbelastingsproblemen, volgens hem aan de enkel, aan de gelukzalige glimlach van zijn vriendin te zien, zou het ook aan andere lichaamsdelen kunnen zijn.

Ons zwart beest Bonheiden had zich proberen te camoufleren in een rode uitrusting, maar we hadden ze toch herkend. Acht spelers achteraan en twee spitsen die er proberen uit te komen. Al jaren dezelfde verdedigende tactiek en leuk voetballen is iets anders. De eerste kansen waren dan ook voor ons. Chriske die een doorspurtende Wally aanspeelt, maar afgestopt door een verdediger die heel zijn lichaam in de strijd werpt. Chriske die scoort, maar de scheidsrechter had buitenspel gezien. Vrije trap van de Fonny, de Wally op de keeper. Lemmes met een knal, de keeper duikt in hoekschop. Na 14 minuten een eerste counter van Bonheiden, maar de bal hobbelt voorlangs. Direct daarna een voorzet van Gert DB en de Vos kopt de 1-0 tegen de netten. Goede combinatie van ons door het centrum, bal naar links naar de Fonny, maar die trapt een bal naar de goal die geen schot is, maar ook geen voorzet. Stijn H met een vrije trap net (een metertje) naast. Iets na het half uur : hoekschop voor ons, veel geharrewar en veel spelers voor de goal die de bal raken, maar uiteindelijk de Wally toch tot bij de Solle en 2-0. Nog vijf minuten te spelen in de eerste helft en de tweede counter van Bonheiden, Pieter goed plat op een balletje dat niet al te moeilijk te pakken was. Onze reactie volgde meteen, de Solle met een pas tot bij de Wally, maar zijn schot ging rakelings over.

Geert nog altijd in marathonvoorbereiding bleef langs de kant en de Flor kwam Chriske vervangen met de rust. De tweede helft was echter een maat voor niets. Niettegenstaande Bonheiden achter stond bleven ze constant met acht en soms zelfs met negen achterin hangen. Voor ons hoefde het niet echt meer en de bezieling was er mede door de laffe spelwijze van Bonheiden dan ook snel uit. Gelukkig had den Bosse enkele flessen jenever meegebracht zodat we langs de zijlijn toch nog iets hadden om ons aan op te warmen.

Conclusie : Goede eerste helft van ons, maar een iets mindere tweede. Om goed voetbal te zien moet je natuurlijk met twee ploegen zijn die willen spelen. Onze tegenstrever was echter duidelijk niet bereid tot meespelen.

Pieter – Stijn H, Hans, Gert DB, Winghe – Fonny, Solle, Vos, Lemmes – Chriske (41’ Flor), Wally en langs de lijn maratonman Geert R en een geblesseerde Stijn W.