18 november : KWB Hombeek – De Teigetjes Mechelen : 3 – 5

Voor de wedstrijd : Net met 11 spelers na de aspifuif van de chiro. De Wally en den Bergt kwamen zelfs rechtstreeks van daar en hadden hun bed nog niet gezien. Dan een onvervalste derby tegen de Teigetjes moeten spelen is zeker geen cadeau.

Met een schot van de Jubi dat naast ging werd een studieronde van 5 minuten afgesloten. De Teigetjes pakten nog in dezelfde minuut uit met een schot dat door de Pieter gepakt werd. Meteen was de toon voor de rest van de wedstrijd gezet : goed voetbal, hoog tempo en kansen voor beide ploegen. Een vrije trap voor de Teigetjes, snel getrapt, een Teigetje goed door op de linkerkant, gekruist naar de tweede paal, maar de bal naast het doel buiten. Lemmes lanceerde kort hierop de Wally, maar zijn iets te zwak getrapt schot hobbelde voorlangs. Gert dan met een goede voorzet naar de tweede paal waar de Sakke stond, maar een verdediger kon wegkoppen voor de Sakke zijn neus. Dan staken de Teigetjes ons een handje toe. Een verdediger speelde nogal klungelig terug naar de keeper, die in plaats van de bal weg te trappen hem pakte op de rand van de 16. Vrije trap, geen te hard schot en de bezoekende keeper pakt de bal nu wel volgens de regels. Uittrap, maar de Sakke neemt de bal in de vlucht op de schoen en bereikt zo de Wally die goed wegdraait en scoort 1-0. Jubi en de Stijn W rolden dan onder hun tweetjes het bezoekende middenveld op, pas naar de Wally, maar die trapt los naast de bal. De Teigetjes dan met een verrassend schot naar doel, Pieter doet geen moeite om de bal te pakken en ja… hij kent zijn goal want de bal slaat tegen de paal. Nog in diezelfde minuut, ons middenveld geeft de bal iets te gemakkelijk weg. Den Bergt reageert te traag en de 1-1 is een feit. We reageerden onmiddellijk via de Lemmes die de Sakke kon bereiken, keeper geklopt, maar de bal tegen de deklat. Ons middenveld liet zich dan nog maar eens compleet aftroeven, goede diepe bal, Geert op snelheid gepakt en 1-2. Nog geen minuut later was het al 1-3. In het middenveld mocht één van de Teigetjes bijna ongehinderd oprukken, terug naar hun snelle spits en bingo. We waren even aangeslagen 3 goals tegen op 6 minuten is uiteraard niet fijn. Hans ging nu wel iets meer achter zijn verdediging spelen en in het middenveld begrepen ze ook dat er zou moeten geknokt worden. We kwamen terug in de wedstrijd en de Wally mocht vertrekken op randje buitenspel, maar besloot op de keeper. Een mee opgerukte Gert kon dan nogmaals de Wally lanceren, maar de bal botste iets te ver van zijn voet en de keeper was er als eerste bij. Jubi in combinatie met de Lemmes, bal tot bij de Wally, al vallend getrapt, bal weggewerkt, maar de al terug op zijn benen staande Wally kon de 2-3 toch netten. Na lang beraad en de nodige smeermiddelen na de wedstrijd werd de assist toch toegekend aan de Lemmes. Stijn W met de actie, bal doorgespeeld tot bij de Wally, voorzet, maar er was niemand gevolgd zodat het een verloren bal werd. Het laatste wapenfeit voor rust kwam van ons, Gert met een knal, keeper moet eerst lossen, maar de Wally komt net iets te laat.

Geen donderpreek onder de rust, iederéén wist wel wat er fout gelopen was en de spelers hadden zich duidelijk zelf herpakt, wat kan de coach dan nog meer doen. Ondertussen waren ook Stijn H en de Flor gearriveerd, die zich dadelijk mochten omkleden. Eerste kans in de tweede helft was voor ons, vrije trap van op rechts goed naar de tweede paal waar Wally prachtig inloopt en kopt. Jammer genoeg tegen den Bob die zo ongewild de gelijkmaker verhinderd. Bob blijkbaar even aangeslagen want iets later laat hij zijn man lopen, die mag nog eens door heel onze verdediging slalommen om dan naast te besluiten. Na een twaalftal minuten een hoekschop voor de Teigetjes, Gert wil wegtrappen, maar de bal botst vlak voor zijn voet en ketst af richting goal, Pieter verrast, bal toch nog lichtjes geraakt, maar een Teigetje duwt hem binnen. We probeerden de bakens te verzetten, maar gaven zo wel ruimte weg. De Teigetjes konden hiervan profiteren om enkele keren goed uit te breken, maar echt doelgevaar leverde het niet op. Onze coach voerde dan een dubbele wissel door Stijn H en Flor kwamen in voor een moegestreden Bergt en Sakke. Met nog een kwartier te spelen Stijn H met de vrije trap, bal terug tot bij hem, goede voorzet in de 16 waar een Teigetje de bal met de hand speelt en penalty. De Lemmes nam kordaat de bal, trapte en 3-4. We wilden meer en trokken ten aanval. De Teigetjes loerden op de counter en mochten met 2 man (die volgens ons buitenspel liepen) op Pieter af, maar konden hem niet kloppen. Hoekschop voor de Teigetjes, Pieter moet de bal lossen, die vlak voor de voeten van een goed oplettend Teigetje valt en 3-5. Toch gaven we het nog niet op en Wally ging door op links, balletje tot bij de Flor, maar op de keeper.
Aanval van de Teigetjes, wat er juist gebeurde was vanaan de kant niet duidelijk, maar één van de Teigetjes vond het nodig om na te trappen. De scheidsrechter die er vlak bij stond trok slechts geel. Blijkbaar zijn er in het verbond scheidsrechters die voor een futiliteit een verslag opmaken en spelers laten voorkomen en andere die duidelijk geen rood geven omdat ze anders ook naar Herenthout moeten. Nog een minuut te spelen, zat het er nog in voor ons ? Hoekschop kort tot bij Stijn W, goed geschoten maar gepakt door de keeper. Bal dadelijk naar voor, scherpe uitbraak, maar Pieter red. Bal terug in het spel, maar voor de Teigetjes, hard schot. Pieter heeft een goede save in huis. We stormden nog naar voor, maar de scheidsrechter fluit af en de eerste nederlaag van het seizoen is een feit.

Conclusie : Goede wedstrijd van beide ploegen. De Teigetjes combineerden echter net iets beter en werkten de kansen ook beter af dan wij en trokken zo aan het langste eind. Proficiat mannen, ’t was verdiend.

Pieter – Geert, Hans, Bergt (60’ Stijn H), Gert – Sakke (60’ Flor), Bob, Stijn W, Lemmes – Wally, Jubi
en veel supporters langs de kant. Niet alleen van ons, maar ook van de Teigetjes.