14 december 2008 : KWB Hombeek – De Leeuwen Herenthout : 2 – 4

Voor de wedstrijd : Na 4 weken schorsing en twee weken geen voetbal mocht de Sakke terug meedoen. Gelukkig want er waren weer heel wat afbellers : Jeroen, Solle, Tijs, Fonny, Wally, Maarten, Hans… Onze coach kon toch 14 man noteren op het wedstrijdblad, maar moest noodgedwongen weer een compleet vertimmerde ploeg aan de aftrap brengen met Pieter als spits naast de Jubi.

Nog geen vijf minuten ver en de Sakke had al nipt overgeschoten en den Bergt een schot gelost dat door de keeper kon gepakt worden. De leeuwen zagen dat het niet goed ging en begonnen dan met hun geliefde spelletje : zagen, de scheidsrechter intimideren, provoceren… Na 10 minuten werd een goal van de leeuwen volledig terecht door de scheidsrechter afgekeurd. Op het kwartier kwamen de leeuwen goed weg. Een schot van ons werd op de lijn weggehaald, daarna Pieter eerst met een hakje en dan de trap, maar op de paal. Niet veel later de Winghe door, hij wordt hard aangepakt en geeft zelf ook een duw. De scheidsrechter fluit de fout, maar geeft geen kaart. Een drietal leeuwen stormen naar de scheidsrechter en belagen hem gedurende minstens 3 minuten, maar blijkbaar moet het een “vriendschappelijk gesprek” geweest zijn, want ook nu bleven de kaarten op zak. Niet veel later terug een fout op de Winghe. Pieter gaat mee in het muurtje staan en wordt achter de rug van de scheidsrechter gewoon bij zijn edele delen gegrepen. Pieter geeft zijn belager een duwtje, deze zware jongen (we schatten toch 90 kg, droog gewogen) valt met veel misbaar op de grond en nu komt er wel een kaart : rood voor de Pieter ! De leeuwen kwamen weg zonder kaart. De scheidsrechter had blijkbaar alleen de duw van Pieter gezien. Met tien man hielden we de leeuwen gedurende de rest van de eerste helft goed in bedwang en zodoende konden we rusten bij een 0-0 stand.

Geert speelde liever niet en zo kwamen alleen Nils en de Lemmes het veld op ter vervanging van de Warre en den Bergt. Na twee minuten mocht de Lemmes al een vrije trap nemen na een fout op de Jubi, maar zijn schot ging centimeters naast. Onze tien spelers bleven strijden voor elke bal, maar op het kwartier konden de leeuwen na een lang uitgesponnen aanval toch scoren : 0-1. We probeerden tegen te scoren, maar halverwege de tweede helft maakten de bezoekers op de counter er 0-2 van. Een dikke minuut later maakten we de aansluitingstreffer. Na een vrije trap kon Gert koppen, en de Lemmes duwde de bal over de lijn. De wedstrijd ging terug goed op en neer maar op een hoekschop konden de bezoekende torens er 1-3 van maken. De Makke trapte iets later slecht uit, recht in de voeten van een leeuw buiten de 16, deze aarzelde niet om er 1-4 van te maken. Met nog een vijftal minuten te spelen besloot de Sakke op de paal, maar een goed gevolgde Gert kon er toch 2-4 van maken. Met nog een paar minuten te spelen een afstandsschot van de Leeuwen, maar de Makke maakte zijn eerder foutje goed en pakte uit met een schitterende parade. Zo bleef het 2-4 voor de leeuwen.

Conclusie : Als we elke wedstrijd al hadden gespeeld met de inzet die er vandaag was, hadden we zeker al veel hoger gestaan in het klassement. Volgende week nog één keer alles geven en dan mogen we even uitrusten en feesten.

Makke – Lenny, Warre (51’ Nils), Bob, Bergt (41’ Lemmes) – Gert, Vos, Sakke, Winghe – Pieter, Jubi en Geert die liever niet speelde, een gekwetste Hans en een te laat gearriveerde Stijn H die er blijkbaar ook niet veel zin had.

Terzijde :

· We zijn benieuwd hoeveel weken Pieter gaat krijgen. De bondsvoorzitter was aanwezig en die had blijkbaar wel gezien dat Pieter eerst bij zijn kl…n werd gepakt. Dat de scheidsrechterscommissie hier rekening mee gaat houden ? We hopen het.

· De leeuwen zijn duidelijk niet meer het onverslaanbare team van weleer. Zolang ze niet op voorsprong staan blinken ze alleen nog uit in het provoceren, mekkeren en zagen. Na de 0-2 was het plots gedaan met zagen en jammeren. Sportief is iets compleet anders.

· Na de wedstrijd werden we door onze oud-voorzitter Hugo, oud-penningmeester Jan en hun respectievelijk vrouwtjes Maria en Chris vergast op een massa lekkere broodjes en overvloedig stromend gerstenat. Bedankt Hugo, Jan, Maria en Chris.