13 april : KWB Hombeek – Boerenbond Broechem : 1 – 1

Voor de wedstrijd : Enkele spelers in het buitenland voor het werk en een paar anderen niet opgedaagd wegens een iets te uitbundig feestje op zaterdag. Gelukkig konden we terug een beroep doen op Chriske die sneller zijn come-back maakte na een kuitbeenbreuk dan verwacht. Net met 11 dus om te starten. Ward rechtstreeks van een Kortijkse party en de Solle met een prachtig nieuw kapsel kwamen gedurende de eerste helft nog wel langs de zijlijn aangewaggeld.

Zoals bij vele wedstrijden was de aanvang wat op en neer gaand voor beide partijen. Na tien minuten kwamen onze spelers toch nadrukkelijker naar voren dan de tegenpartij, om dan plots op een eerste counteraanval van boerenbond te lopen en hun beruchte nummer 13 scoort onverwachts de 0 – 1. Hij kwam plots alleen voor de keeper te staan en werd niet aangevallen. Na een dik kwartier spelen waren we een eerste keer gevaarlijk door een afstandsschot van Stijn W. dat door de tegenstander bijna in eigen doel werd gekeerd. Wat later een onschuldige terugspeelbal op onze keeper, al hobbelend rolt de bal over de voet van Pieter over de achterlijn, gelukkig JUIST naast de goal in hoekschop. Na twintig minuten een doorsteekpas van Gert naar de Wally die nog net onder de aanstormende keeper kan afwerken 1 – 1. Voor de rest van de partij waren er voor beide partijen hier en daar nog wat gevaarlijke momentjes, zoals een rechtstreekse vrije trap van Stijn H. die door de keeper nog net gepakt kon worden en wat later een terugspeelbal naar de keeper van boerenbond, die door een goed opzittende Wally kan onderschept worden en doorgespeeld naar de Koen die juist niet kan afwerken op doel. In de laatste minuut van de eerste helft was er nog een aanval van ons. Chriske die langs de lijn de Wally kan bedienen, voorzet naar Stijn W. maar diens schot gaat maar net naast.
In de tweede helft vielen er geen noemsenwaardige feiten meer te noteren, behalve dan bij een hoekschop genomen door Stijn W. Gert kreeg een unieke kopbal kans om te scoren, helaas naast. In de laatse minuten nog een enorme kans van ons, de Ward die met zijn linkse voet probeerde te scoren maar het doel helemaal niet vond, hij had maar zijn rechtervoet tegen de bal te plaatsen om de lege goal te vullen.

Conclusie : Over de hele match bezien waren we de betere ploeg, maar net zoals in de thuiswedstrijden tegen KWB St. Martinus, Jamaswapi en uit bij de Knuddes vergaten we het af te maken. Volgende week nog één maal er vol tegenaan. ’t Is te hopen dat het verbond voor de wedstrijd tegen De Leeuwen nu een scheidsrechter stuurt die durft optreden en het niet in zijn broek doet bij het zien van deze Herenthoutse bonken.

Pieter – Bergt, Winghe, Hans , Stijn H. – Gert, Vos (50’ Solle), Stijn W, Chriske(45’ Warre) – Jubi,Wally