28 oktober : Knuddeboys Nijlen – KWB Hombeek : 1 – 1

Voor de wedstrijd : 13 spelers en één slapende keeper die we na een half uur toch uit zijn bed kregen zo trokken we naar de Knuddeboys. Onderweg nog wat trage Volvo-zondags-chauffeurs, rode lichten en gesloten overwegen tegen gekomen zodat we maar om twintig voor tien ter plaatse waren. Geen probleem echter want de Knuddes waren ook nog volop aan het toe komen.

Niettegenstaande de scheidsrechter al omgekleed was als wij toekwamen onze kaarten vijf minuten later in zijn bezit waren, wachtte hij toch tot tien uur om uit zijn hok te komen, daarna nog even alle spelers controleren en dan nog even langs de kant een boom gaan zoeken en het was tien na tien voordat we begonnen. De studieronde werd overgeslagen en we kwamen er al direct snel uit, maar de Geert zijn voorzet was niet al te best. Knudde ook direct met de reactie, maar Pieter was toch wakker en had niet al te veel moeite om het balletje op te rapen. Na 5 minuten een goede doorsteekpas van de Fonny, maar de Wally zijn shot ging net naast. Dan een heet standje voor ons doel, maar de Warre kon al vallend ontzetten. Terug de Knuddes met een goede aanval, Stijn H en Warre werden iets te gemakkelijk voorbijgelopen, maar een attente Pieter was er het snelst bij. Na een kwartier spelen, de Lemmes met een gemeten voorzet tot bij de Wally, maar zijn schot ging terug nipt naast. De Jubi met een korner, goede kopbal van de Wally, centimeters over. De Lemmes nogmaals met een sublieme pas, de Wally goed van achter zijn man, schot naar de goal. De 3000 supporters van Knudde stonden al te vloeken, onze 5 supporters te juichen, maar op het laatste nippertje kon een Knuddeboy de bal nog van de lijn weghalen en zo een gemaakte goal voorkomen. Stijn W probeerde zich dan vrij te dribbelen in de 16, het lukte hem ook, maar zijn schot was te zwak en ging ook ver naast. Een goede uitbraak van de Knuddes dan, Warre pakt de bal af, de Knudde-spits vind het nodig om de Warre aan te trappen, de Warre reageert met een trapbeweging naar de Knudde-spits en geel voor beide spelers. Op het half uur werd Pieter dan nog eens aan het werk gezet maar het schot van een Knudde werd zonder moeite gepakt. Net voor de pauze een hoekschop voor de Lemmes, Gert DB kopt, de keeper slaat de bal buiten, maar de scheids geeft een doeltrap.
Aftrap en de Knuddes meteen aan de haal met de bal, maar geen probleem voor onze verdediging. We lieten ons niet afschrikken en Stijn W lanceerde de Solle, die ging door werd in de 16 onderuitgeschoffeld, maar de bal kwam bij de Wally die in het zijnet besloot. Misschien een penalty moeten fluiten ? Dan Chriske met een inworp, Wally pakt aan, speelt terug naar Chriske, goede voorzet, maar de Lemmes kan net niet goed genoeg bij de bal om krachtig uit te halen. Halverwege de tweede helft dan weer een heet standje voor ons doel, Geert ontzet, maar was er daar geen handje bij ? Aan de overkant ging een schot van Stijn W net naast. De scheidsrechter vond het dan nodig om geel te trekken voor de Solle, waarom weten we niet, hij waarschijnlijk ook niet. Dan de kansen voor de 0-1, Solle met een pasje naar de Jubi, schot op de keeper, rebound voor Chriske, maar afgeblokt door een thuisspeler. Lemmes zet voor, Chriske slaagt erin om op drie meter voor een open doel nog over te trappen. Stijn W weer met een mooie dribbel in de 16, maar zijn schot in hoekschop gewerkt. Op het halfuur een uitbraak van Knuddes, Stijn W goed mee terug gekomen, werkt de bal in hoekschop. De bal voor doel, maar niemand kan er zijn voet of kop tegenzetten. Pieter brengt de bal terug in, snelle aanval met een hoekschop voor ons als gevolg. Bal voor doel en weggewerkt, maar in de voeten van de Jubi die goed terug voorbrengt en de Solle werkt beheerst af.. Met nog minder dan tien minuten te spelen, probeerden we dan de wadstrijd uit te spelen, maar dat was zonder de scheidsrechter gerekend. Met nog drie minuten te spelen, mocht de plaatselijke nummer acht Chriske onderuittrappen. Chriske maakt een beweging naar de Knudde-acht, Solle komt tussen en houd Chriske tegen. De nummer acht die net daarvoor al geel gekregen had om “rotzak” te roepen naar de scheidsrechter krijgt nu niets, wel geel voor Chriske en een vrije trap tegen. Snel genomen, goed naar de dieplopende spits, die van links naar rechts voortrekt naar de tweede paal en een Knudde mag al te gemakkelijk (waar was Geert R ?) inkoppen. De laatste kans was nog voor ons, maar na een vrije trap besloot de Solle op de paal.

Conclusie : Achteraf werd er terecht serieus gezaagd op enkele dubieuze beslissingen van de scheidsrechter (niet alleen door ons, maar ook door de Knuddes), maar we hadden de kansen om te winnen, de bal wou er alleen niet in.

Pieter – Geert R, Warre, Bob, Stijn H (41’ Hans) – Lemmes, Gert DB (41’ Solle), Stijn W, Fonny (41’ Chriske) – Wally, Jubi

Ter zijde :
* De Warre gaat al onder de douche voor de wedstrijd.
* In de laatste rechte lijn slaagde Walter er in om ons nog kwijt te spelen. Hij stopte aan een bordeel, maar de Warre was niet direct bereid om de weg te vragen naar “De Slappe Uier”.
* Als je de voetbalkronieker leest, zijn er blijkbaar scheidsrechters op overschot. Waarom ze dan een scheidsrechter moeten laten fluiten die beide ploegen serieus op de zenuwen werkt, die in een vrij faire wedstrijd zes keer geel moet trekken, begrijpen we niet !!! Misschien willen ze seniele, oude mannen die al lang de pensioen-gerechtigde leeftijd overschreden hebben ook nog een bijverdienste gunnen. Voor enkele spelers van ons hoeft het echter niet meer, liefst drie man wist na de wedstrijd te zeggen dat ze niet meer meespeelden als deze scheidsrechter nog eens floot. We zullen dan nog maar zwijgen van de commentaar van de supporters. Dhr. Ingang heeft misschien zijn verdiensten voor het verbond, maar dit is reeds de tweede maal (op twee wedstrijden die hij floot tegen ons dit seizoen) dat hij blijk gaf van geen bal van voetbal af te weten en bewees dat hij zeker geen wedstrijd kan leiden zoals het hoort. Afvoeren en hoe rapper hoe liever.