5 oktober 2008 : De Teigetjes – KWB Hombeek : 3 – 1

Voor de wedstrijd : Eind augustus speelden we een oefenwedstrijdje tegen De Teigetjes en werden we kansloos verslagen met 2-5. Twee weken geleden gingen De Teigetjes winnen van de uittredende kampioen van de laatste jaren De Leeuwen met 0-8, we waren er dus niet gerust in. Zeker ook omdat we onze twee meest creatieve middenvelders de Solle en Stijn W misten wegens respectievelijk weg op weekend en geblesseerd.

De wedstrijd werd op gang gefloten en we stonden bijna dadelijk achter. De Teigetjes middenvelder snelde iederéén voorbij, onze spelers hadden blijkbaar nog niet door dat de wedstrijd al bezig was, maar besloot naast. We wisten direct hoe laat het was, maar reageerden goed en de wedstrijd ging goed over en weer met enkele kleine kansjes voor beide ploegen. In de 17de minuut een counter van de Teigetjes, een goed spelende Winghe glijdt weg op het natte gras, maar oog in oog met de Pieter knalt het Teigetje over. Nog geen twee minuten later, een verrassend schot van de thuisploeg vanop 30 meter, maar de Pieter kan nog met een hand in hoekschop duwen. Op het halfuur een eerste grote kans voor ons. Tijs met een perfecte voorzet, Jubi alleen voor de keeper, maar die pakt de bal. De reactie van de Teigetjes, terug een ver schot, maar de Pieter uitstekend plat. Iets later mag één van de Teigetjes al te gemakkelijk voorbij de Lenny lopen, de Warre komt tussen, de spits gaat heel gemakkelijk neer, penalty, de Pieter geen kans en 1-0. Voor rust dan nog eens de Maarten. De bal slim afgesnoept, alleen op de keeper af, maar deze kwam goed uit en verhinderde de gelijkmaker.

Sakke, Bob en Chriske kwamen de Jubi, Wally en Gert vervangen bij het begin van de tweede helft. Net als in de eerste helft ging het spel goed op en neer, maar de echt goede uitgespeelde kansen kon je tellen op één hand. Na 10 minuten was de eerste goede kans voor ons. Het was Maarten die een kopbal al vallend net naast mikte. Halverwege de tweede helft ook een hele grote voor de Teigetjes, snelle uitbraak, Chriske werd er gewoon afgelopen, maar de Pieter kwam heel knap uit en pakte de bal. Met nog 5 minuten te spelen een vrije trap voor ons op de halverwege de zijlijn en de 16. Chriske draait hem netjes voor de goal, de Winghe kan verlengen en een Teigetje verslaat zijn eigen keeper 1-1. Gingen we naar huis gaan met een punt ? Nee, want een dikke minuut later : vrije trap voor de Teigetjes, mooi voorbij de muur, Pieter kan de bal nog wegboksen, maar de plaatselijk spits was rapper op de bal dan de Geert en 2-1. Alles op alles dan en de Warre ging mee voorin postvatten. Dat dit risico’s inhield wisten we en de gelijkmaker kwam er niet meer, maar de 3-1 nog wel. Fonny te laat op een pass van de Geert, twee spelers de flank af, Chriske moest komen, goede voorzet naar de tweede paal en de Pieter in de slotseconden voor de derde keer gevloerd.

Conclusie : Aangename partij met twee ploegen die speelden voor wat ze waard waren en een verdiende overwinning voor de thuisploeg. We voetbalden iets te weinig kansen bij elkaar om recht te hebben op de drie punten.

Pieter – Tijs (61’ Geert R), Warre, Winghe, Lenny – Fonny, Gert (41’ Chriske), Vos, Wally (Bob) – Jubi (41’ Sakke) en Maarten.