20 april : De Leeuwen Herenthout – KWB Hombeek : 6 – 2

Voor de wedstrijd : net genoeg spelers of toch niet. Niet dus, want den Bergt en den Bob waren er wel, maar konden niet spelen wegens blessure. Wat telefoontjes later konden we toch met 12 spelers, de ene al wat frisser dan de andere, vertrekken naar Herenthout.

Nog geen minuut bezig, Stijn W naar de Solle die de Sakke lanceerde, maar een attente keeper was net iets sneller op de bal dan de Sakke. De Leeuwen waren niet onder de indruk en bij een inworp kon Gert DB wel ontzetten, maar in een Leeuwenvoet, gelukkig ging het schot over. De Sakke werd dan weggestuurd van net over de middellijn (’t was wel buitenspel), kon doorgaan, afdrukken, maar de keeper kon de bal met zijn vingertoppen nog in hoekschop duwen. Tien minuten waren er gespeeld toen de Winghe een goede actie opzette, de bal kwam eerst bij de Sakke, die op de lat knalde, nog wat geharrewar, maar Wally kreeg de bal toch voorbij de plaatselijke keeper : 0-1. De Leeuwen begonnen beter te combineren en we moesten wijken. In de twintigste minuut claimden de Leeuwen een strafschop na een duwfout in de 16. De scheidsrechter floot terecht niet. Eén van de Leeuwen trok dan een sprintje van 30 meter om zijn gedacht eens te zeggen tegen de scheidsrechter, maar blijkbaar mogen sommige spelers dat ongestraft !!! Nog geen twee minuten later een strakke voorzet van de Leeuwen en Gert DB tikt de bal ongelukkig in eigen doel : 1-1. We waren even aangeslagen en De Leeuwen profiteerden ervan om er nog geen twee minuten later al 2-1 van te maken, na weliswaar iets te slap verdedigen van ons. Een ramp was het nog niet en we trokken dan ook terug richting doel van De Leeuwen. Wally mocht vertrekken, maar werd goed op de huid gezeten door de laatste man van de Leeuwen zodat zijn schot naast ging. Wat later een aanval, de Sakke probeert de bal te recuperen en deze gaat buiten. De scheidsrechter geeft ten onrechte de inworp aan ons, maar de Sakke is zo eerlijk om te zeggen dat de inworp voor de Leeuwen is. Diezelfde Leeuw die enkele minuten daarvoor al gebruld had naar de scheidsrechter, vond het nu nodig om de scheidsrechter uit te schelden voor “leugenaar”, maar geel bleef onbegrijpelijker wijze op zak. Met nog 5 minuten te spelen een hoekschop voor ons, Wally met een formidabele kopslag, maar de keeper met een al even formidabele save. Net voor de rust een vrije trap voor ons aan onze 16. Gert DB heel nonchalant naar een verraste Hans, een Leeuw er tussen een 3-1.

Aangezien we in de thuiswedstrijd ook al ondervonden hadden dat de Leeuwen blijkbaar iets meer mogen zeggen dan andere ploegen, ging onze délegé toch even vragen aan de scheids waarom hij geen geel gaf. Reactie van de scheidsrechter, : “Ik wil geen kweddelen”. Als zelfs dhr. Ingang, die ook deel uitmaakt van de scheidsrechterscommissie al schrik heeft om “kweddelen” te krijgen met de Leeuwen is het al ver gekomen !!! Wij dachten dat een scheidsrechter objectief en vooral eerlijk moest oordelen, maar blijkbaar is dit niet waar !!! Alle ploegen gelijk voor de scheidsrechters, blijkbaar een irreëele droom !!!

Net voor de rust een domme goal binnenkrijgen is niet plezant, maar we geloofden er nog in. De Leeuwen waren technisch wel de beteren, maar we hadden toch al enkele keren laten zien dat ook wij gevaarlijk kunnen klauwen. Het spel ging dan ook goed op en neer bij aanvang van de tweede helft. De Leeuwen versierden twee hoekschoppen, maar gevaar kwam er niet uit. De Sakke kon de Wally bereiken, in de draai geknald, maar net naast. Op het kwartier mochten de Leeuwen dan terug juichen. Een voorzet werd van net in de 16 in de vlucht binnengetrapt : 4 – 1. Aftrap, Stijn W met de actie tot bij de Wally. Deze kapt zich goed vrij, maar besluit net naast. De Leeuwen reageerden met een felle counter en Pieter moest redding brengen. Halverwege de tweede helft terug een door de Leeuwen gecontesteerde beslissing. Nogmaals dezelfde speler ging zich verbaal te buiten tegen de scheidsrechter. Had onze reactie tijdens de rust toch een positief effect ? De scheidsrechter trok nu wel geel. Na 25 minuten kregen we een vijfde goal te slikken. Een hoekschop werd eerst door- en dan binnengekopt. Terug een kans voor ons : inworp, Wally met een halve omhaal, maar op de deklat. Terug de Leeuwen dan met nr. 6 na weer eens zwak verdedigen van ons. Met nog 5 minuten te spelen, de Solle door op links, goed kijkend, de perfecte pas naar de vrijstaande Wally die maar binnen te duwen heeft : 6-2. Niettegenstaande het kalf al lang verdronken was, bleven we aanvallen en de laatste kans van de wedstrijd was voor ons : Wally naar de Sakke, maar diens schot ging over.

Conclusie : Om te winnen tegen de Leeuwen moet je heel goed zijn. Als je dan in de eerste helft drie goals weggeeft, wordt het wel heel moeilijk. Ook in de tweede helft werd er bij momenten te zwak verdedigd. Als excuus kunnen we er wel aan toevoegen dat het een onuitgegeven verdediging was. De toeschouwers kregen wel een goede wedstrijd te zien. Aanvallend spel, kansen voor beide ploegen en een terechte winnaar.

Pieter – Gert DB (41’ Geert R), Hans, Winghe, Vos – Chriske, Solle, Stijn W, Jubi – Wally, Sakke en langs de lijn de geblesseerde Bob en Bergt en veel trouwe supporters die hun sjaals en vlaggen voor enkele maanden mogen opbergen.

Ter zijde :

• Bergt voor de wedstrijd : “Ik gok op twee flatertjes van de Winghe”. Toch half goed gegokt, de twee flaters waren er, maar ’t was Gert DB die ze liet optekenen.
  • Hugo en Maria kwamen “oerend hard” met de brommer aangescheurd om het beloofde pintje te betalen. Merci en dat jullie nog dikwijls oma en opa mogen worden.
  • Zaterdagavond gezien in Sport op één dat we al maandenlang Wally verkeerd schrijven. Het moet blijkbaar Ouali zijn (met dank aan Moeskroen-trainer Scifo voor het opstellen van die speler).
  • Een kleine rechtzetting i.v.m. ons verslag van vorige week, niet Gert DB gaf de assist voor de goal van Ouali, maar wel Stijn W.
  • Ouali scoorde voor ons dit seizoen 25 maal ! Hadden we daar toch nog wel een kaartje zeker van in het seizoensbegin dat Chriske zich ging laten kaalscheren als Ouali er in slaagde om 25 keer te scoren !!! Breng die tondeuse maar mee met het eindeseizoensetentje !!!