15 oktober 2023: JK Goka – KWB Hombeek : 4 – 0

Wat moest u weten ?  Sofyan was terug uit blessure, maar begon samen met Gianni, als bankzitter.  De andere 11 aanwezigen mochten allemaal starten.  Bij winst bleven we in de top drie staan, dus we waren zeker gemotiveerd.

1ste helft : Na twee minuten al een kleine kans voor Joren, maar de keeper pakte moeiteloos.  Ook Glenn had geen moeite met een vrije trap van Goka enkele minuten later.  Anouar naar Witse, bal voorlangs.  Via Senne en Anouar bal tot bij Joren die nipt naast knalt.  Wally met de bal tot bij Witse, maar diens schot wordt op de lijn weggehaald.  De eerste kansen voor ons dus, maar wie scoort er ?  Inderdaad Goka !  Op een lange bal staat onze verdediging te slapen en wordt het tegen de gang van het spel in 1-0.  Een dikke minuut later : Teck wil de bal naar Mark koppen, maar de bal beland in de voeten van de Goka spits en Glenn kansloos : 2-0.  Op het half uur een hoekschop voor Goka, via de paal en de lat gaat de bal in doel 3-0.  Joren met een verre trap, maar ook ver naast.  Wally doet beter, maar ziet de deklat zijn schot tegenhouden.  Vijfendertig minuten ver en Dimi pakt in één fase zowel geel als rood.  Reclameren en een wegwerpgebaar maken, mag blijkbaar niet.  Als de scheidsrechter enkel fouten van onze ploeg ziet is zijn reactie wel ergens te begrijpen, maar toch… op die leeftijd moet je wijzer zijn.  Net voor rust nog tweemaal Robbe.  Eerst komt hij goed terug om een aanval van Goka af te breken en dan met een goede pass tot bij Wally, maar die werkt slecht af.

2de helft : We begonnen het best aan de tweede helft.  Witse naar Mark, maar zijn bal werd door een verdediger en de keeper weggewerkt.  Robbe werd dan door 2 man gesandwicht, maar de scheidsrechter zag er geen fout in.  Met tien man bleven we bijna doorlopend op de helft van de tegenstrever spelen, maar echte grote kansen konden we niet afdwingen.  Op de counter maakte Goka na een mooie combinatie er 4-0 van.  Mark die zich door zet, maar dan niet goed genoeg trapt.  Met nog een kwartier te gaan zag ook Wally een rood kartonnetje verschijnen, na een vrij onschuldige tackle.  Als je elke fout zo zou bestraffen, wordt er geen enkele wedstrijd meer beëindigt met meer dan 7 spelers.  Zelfs met negen man bleven we op de helft van Goka spelen, maar een verdiende eerredder zat er niet in.

Conclusie : Als je het zelf weggeeft in twee minuten wordt het uiteraard moeilijk.  Als je dan ook nog eens een scheidsrechter tegen hebt die in een faire en sportieve wedstijd 4 gele kaarten en 2 rode kaarten trekt, dan weet je het wel.

We mogen natuurlijk niet blind blijven voor onze eigen fouten :

1. We hebben te veel kansen nodig om te scoren.
  2. Onze vrije trappen kwamen niet aan.  Ze belanden bijna allemaal in de handen van de keeper.
  3. Er werd wel hard gewerkt, maar de passes waren te onzuiver.

Om af te sluiten nog een goede raad voor de scheidsrechter.  Haal die cursus “Hoe leer ik fluiten voor dummies” maar terug uit de kast.  Je kan ze gebruiken !

Scoreverloop :                                                                                                                                                               17’ : 1 – 0

19’ : 2 – 0

28’ : 3 – 0

60’ : 4 – 0

Ploeg – Statistieken:

Basis : Glenn P – Gert, Mark, Teck, Dimi – Robbe, Senne, Wally, Witse – Joren (55) – Anouar (60)

Bank : Gianni (55), Sofyan (60)

Goals : 2 : Wally, Robbe, Witse, Makai – 1 : Sofyan, Anouar, Jelle, Glenn P, Senne

Assists : 3 Mark – 2 Sofyan – 1 Wally, Thibault, Robbe, Glenn P, Anouar

Volgende week : Bekampen we Antverpia 93, een volslagen onbekende ploeg.  We zullen ons beste beentje moeten voorzetten, want ze staan met twee wedstrijden minder gespeeld slechts één puntje achter ons.  Ze verloren tot hiertoe slechts één wedstrijd en wonnen er drie !