24 september 2023: KWB Hombeek – JK Jolika : 41

Wat moest u weten ? Met Sofyan (blessure) en Gianni (Plopsaland) hadden we twee afwezige flankespelers die altijd in staat zijn om hun mannetje uit te schakelen en voor gevaar te zorgen. Met 16 aanwezige spelers had onze coach echter genoeg wisselmogelijkheden om dit probleempje op te lossen.

1ste helft : We moeten weer eens in herhaling vallen. Na nog geen twee minuten spelen gaf onze verdediging het weg. In tegenstelling tot De Vrede en Emblem profiteerde Jolika er niet van. Ook de tweede kans van de wedstrijd was voor Jolika, maar hun afwerking liet te wensen over. Na tien minuten toch een eerste keer dreiging van ons. Makai met de hoekschop, Witse kopt naast. Verre inworp van Dimi, Thibault kan in het geharrewar voor doel verlengen en Witse tikt de 1-0 binnen. Schot van Jolika, Glenn P goed naar de hoek en de bal uit de goal en buiten geduwd. Op de hoekschop die volgt komt de bal in de 16 tegen Mark zijn hand, maar de scheidsrechter beschouwde het als een aangeschoten bal. Of had hij niet gezien ? Schot Robbe, keeper van Jolika met een goede parade. Schot van Jolika, Glenn P was voor de tweede keer redder in nood. Wat later moest Glenn P ver uitkomen om een doorgebroken speler af te stoppen. Wij zagen de rode kaart al te voorschijn komen, maar de scheidsrechter was mild en gaf gelukkig slechts geel. Jelle met een pass naar Anouar die zich probeert door te zetten, mar stevig op de huid gezeten werd door zijn tegenstrever en hierdoor een te zwak schot afvuurde. Vrije trap Mark, Thibault komt centimeters te kort. Jelle en Robbe met enkele 1-2tjes door het hart van de bezoekende verdediging, maar Robbe besluit iets te zwak.

2de helft : Verrassing van de coach, geen wissels bij de rust en dus 5 spelers die nog even mochten toekijken van op de bank. Nu begonnen wij onmiddellijk goed. Robbe naar Makai, alleen dooor, maar de afwerking trok op niets. Makai voor een tweede keer alleen op de keeper af, nu de keeper mooi gelobd, maar wel de bal naast getrapt. Op het kwartier een verre uittrap van Glenn P, Makai nu wel met het doelpunt : 2-0. Van aan de zijkant van het veld plots een schot van Jolika. Glenn P compleet verrast, maar de bal ging nipt naast. Robbe met de pass naar Anouar, goed zijn lichaam gebruikt om zich vrij te maken, even lopen en scoren : 3-0. Nog geen minuut later was het al 4-0. Witse dringt aan in de 16 en zo komt de bal tot bij Jelle die scoort. Jolika reageerde met een goede aanval die mooi afgewerkt werd ; 4-1. Jochem veroverd zelf de bal, zet zich door, maar zijn poging wordt in hoekschop gewerkt. Met nog enkele minuten te spelen, Robbe die alles zelf doet, behalve afwerken.

Conclusie : De uitslag laat het misschien anders uitschijnen, maar Jolika speelde goed mee en had misschien wel een puntje verdiend. De bal rolde echter iets beter voor ons en ook de scheidsrechter floot niet echt tegen ons, allemaal zaken die een rol spelen in de eindafrekening.

Scoreverloop : 15’ : 1 – 0 : Witse (Thibault)

60’ : 2 – 0 : Makai (Glenn P)

67’ : 3 – 0 : Anouar (Robbe)

69’ : 4 – 0 : Jelle

71’ : 4 – 1

Ploeg – Statistieken:

Basis : Glenn P – Gert, Mark, Teck, Dimi (55) – Jelle – Makai (80), Robbe, Witse (80), Thibault (55) – Anouar (70)

Bank : Jonas (55), Louis (55), Glenn C (70), Jochem (80), Wally (80)

Goals : 2 : Robbe, Witse, Makai – 1 : Sofyan, Anouar, Jelle, Glenn P, Wally

Assists : 3 Mark – 2 Sofyan – 1 Wally, Thibault, Robbe, Glenn P

Volgende week : Bekampen we Boerenbond Broechem. Een wedstrijd die in het verleden dikwijls beslist werd door de aartsgevaarlijke Boerenbond-spits Gerd. Geen paniek, hij heeft blijkbaar zijn

schoenen aan de haak gehangen. Misschien hebben ze wel een gelijkwaardige vervanger gevonden en moet onze verdediging ervoor zorgen dat ze scherp staan vanaf de eerste minuut !