27 augustus 2023: SV Sint-Jozef – KWB Hombeek 0 – 0 (2-0 na penalty’s)

Wat moest u weten? De eerste match van het seizoen betrof een bezoek bij een voor ons onbekende ploeg uit de 3de reeks. De reeks waarin we het vorig seizoen moeilijk hadden en te weinig punten hebben geraapt om ons te handhaven. Met een ‘degradatie’ naar onze vertrouwde 4de reeks tot gevolg. We wisten dus niet wat we konden verwachten van deze tegenstander.

Onze vaste verslaggever, good old Meere Senior, geniet nog van een welverdiende vakantie waardoor het verslag wordt geïmproviseerd door enkele aanwezige spelers met een scherp oog.

De aanwezige selectie bestond uit 13 spelers met 2 nieuwe namen, namelijk keeper Glenn en winger Sofyan. Louis voelde nog hinder en nam de honeurs waar vanop de zijlijn.

Tevens was dit de eerste wedstrijd in onze nieuwe truitjes. Zowat iedereen vindt ze geslaagd, Louis vindt ze naar eigen woorden ‘spuuglelijk’. Wat ons niet verbaast, Louis heeft namelijk altijd al wel een speciale smaak gehad.

1ste helft: Na enkele minuten voetballen werd het al meteen duidelijk, dit SV Sint-Jozef is van ons niveau en een goed resultaat zit erin. Een leuk opgaande wedstrijd zonder grote kansen kabbelde verder, tot zowel Gianni als Wally op het halfuur 2 reuzengrote kansen de nek omwringen. Even voor rust dient Glenn een klasse parade uit zijn mouwen te schudden op een al even knap schot van de Jozefse kapitein. Met een billijke 0-0 na een degelijke 1ste helft wordt gerust.

2de helft: In de tweede helft gaan we verder op het elan van de 1ste helft. Sofyan en Ritchie kwamen in de plaats van Thibault en Dimi. Een goed opgaande wedstrijd met voornamelijk kansen voor ons die, hoe kan het ook anders, de nek worden omgewrongen. We noteren alweer 2 levensgrote kansen voor Wally, ditmaal alleen voor de keeper. Het lijkt erop dat Wally zijn goals voor de rest van het seizoen opspaart. Of had Wally stress door het vrouwtje dat hij had meegenomen en langs de zijlijn stond toe te kijken? Sofyan toont zijn kwaliteiten door een constante gesel te zijn voor de Jozefse rechtsachter én ook zijn defensieve taken niet te verwaarlozen. Nog enkele gevaarlijke situaties in beide strafschopgebieden leveren niets op, bij een gelijke stand wordt meteen overgegaan naar penalty’s.

0-0 wordt de eindstand en gedurende de penalty’s missen alle 4 de Hombeekse spelers hun penalty. Mark, Wally, Gianni en Sofyan ontliepen hun verantwoordelijkheid niet, we wijzen zeker niemand met de vinger. De keeper koos telkens de goede hoek en de ballen werden in zijn bereik getrapt, met een logische parade tot gevolg. Sint-Jozef scoort wél enkele penalty’s en bekert een ronde verder.

Conclusie: Al bij al was dit een goede match van ons waarbij we minstens 3x hadden moeten scoren en verdedigend weinig tot niets weggaven tegen een ploeg waarvan het niveau de rest van de competitie zal benaderen. Een goede generale repetitie dus.

Met Glenn naast Seppe hebben we een tweede uitstekende keeper erbij, ook Sofyan lijkt meteen een meerwaarde te zijn met zijn voetballend inzicht, grinta en snelheid.

Scoreverloop: /

Ploeg – Statistieken:

Basis: Glenn Pauwels – Dimi (’46), Teck, Mark, Mathias – Senne, Gianni, Witse – Thibault (’46), Anouar, Wally.

Bank: Ritchie (’46), Sofyan (’46).

Aanwezig: Louis

Goals: /

Assists: /

Volgende week: Volgende week begint het echte werk met de 1ste competitiematch, op verplaatsing bij SK De Vrede ‘B’, oftewel het VDP van vorig seizoen waar we tweemaal nipt tegen verloren hebben en Wally nog een eitje te pellen heeft met hun plaatselijke nummer 10, aka de ballenknijper. Laten we hopen dat Wally enkele ballen binnentrapt, we laten in het midden welke ballen …