Zondag 15 januari 2023: KWB Hombeek – FC SAC: 2 – 5

Wat moest u weten?  Onze vaste verslaggever Meere Senior (of is het ondertussen Meere Nestor gelet op het grootvaderschap en de 3de Vanmeerbeeck in rang te zijn?) zat alweer de Oostenrijkse bergen onveilig te maken samen met Bosse. Het verslag wordt bijgevolg beperkt door wat geïmproviseerde bijeensraapsels van geheugenflitsen. Ondanks de afwezigheid van de studenten, Glenn, Teck én Solle hadden we nog 14 man ter beschikking en kwam Sofie zonder Glenn als délégéé opdagen. Chapeau!

1ste helft : Na een evenwichtige beginfase met weinig echt uitgespeelde kansen langs beide kanten opent FC SAC de score, weliswaar controversieel. Eerst neemt de spits de bal mogelijks met de hand mee in de loop, Seppe redt uitstekend waarna een tweede SAC’er de bal vermoedelijk vanuit buitenspelpositie uit de rebound scoort 0-1. Onthou dit laatste even voor later. Op het halfuur komen we verdiend langszij. Mark zet zich door op rechts en zet laag voor aan de rand van de zestien. Jochem wilt afdrukken, trapt half naast de bal waardoor deze perfect in de loop van Gianni komt en hij onhoudbaar binnenknalt, 1-1. Net voor de rust glipt SAC door de buitenspelval en laat Seppe één-op-één kansloos. 1-2. Een onverdiende ruststand.

2de helft : Ritchie nam de plaats in van Dimi, die een puike eerste helft speelde. Hetzelfde evenwichtige spelbeeld zoals de eerste helft toonde zich, tot Jochem in de 50ste minuut zijn duivels ontbond. De bal vanop links aannemen op pass van Gianni op de rand van de zestien, op z’n Jochems zijn kont stevig zetten in het duel om de tegenstander af te houden om dan vanuit de draai met rechts staalhard in de rechter benedenhoek in doel te schieten. Uitstekende spitsengoal! 2-2. En dik verdiend, Jochem werkt hier al maanden hard voor op training. Jochem krijgt meteen een applauswissel voor Thibault. Op het uur volgt hét kantelmoment van de match. Gianni wordt diepgestuurd en kan één-op-één met de keeper niet afwerken, de SAC’se keeper pakt prima. Joren is goed gevolgd en kan knap vanuit de rebound de 3-2 scoren. Deze wordt echter onbegrijpelijk afgekeurd voor buitenspel! Hallo ref, hallo de 0-1?! Zoals zo vaak dit seizoen valt de munt aan de verkeerde kant voor ons en in plaats van 3-2 wordt het even later 2-3. De veer is gebroken en er volgen nog 2 tegengoals waarbij Seppe steeds kansloos is.    

Conclusie : Aan inzet ontbrak het alvast niet, en zonder de rest tekort te doen mag Gianni zijn beresterke wedstrijd even benadrukt worden. Gevaarlijk vooraan én als eerste mee in de verdediging. Voorts heeft Jochem na hard werken een assist en knappe goal te pakken tegen een moeilijke tegenstander. Gelet op de omstandigheden is dit een verlies waar we op kunnen bouwen, en wat het beste doet vermoeden voor de terugronde. Joren als rasechte spits is ook een verfrissende ontdekking.

Wally is nog maar net terug uit schorsing en heeft alweer een nieuwe gele kaart achter zijn naam staan. Volgens Wally had deze SAC’er ‘het verdiend’ en werd deze op z’n Wally’s onderuit gebuffeld.

Na de wedstrijd vond onze jaarlijkse nieuwjaarsreceptie plaats. Alweer een geslaagde editie met veel volk dat kon genieten van een hapje en een drankje en waarbij Louis kon ‘netwerken’ door zijn Heylen Vastgoed visitekaartjes te laten rondslingeren ; )

Scoreverloop :

15’ : 0 – 1

30’ : 1 – 1 : Gianni (Jochem)

40’ : 1 – 2

50’ : 2 – 2 : Jochem (Gianni)

70’ : 2 – 3

80’ : 2 – 4

85’ : 2 – 5

Ploeg – statistieken :

Basis : Seppe – Dimi (46), Mark, Gert, Makai – Louis, Massi (64), Wally, Gianni – Joren, Jochem (52)

Bank : Richie (46), Thibault (52), Meere junior (64)

Aanwezig niet gespeeld: Kevin, Bart

Goals : 4 Anouar, Wally – 3 Amin – 2 Gianni – 1 Mark, Robbe, Senne, Jochem, Joren

Assists : 2 Kevin – 1 Wally, Solle, Anouar, Robbie, Jonas M, Mark, Senne, Thibault, Jochem, Gianni

Volgende week :

Volgt een zaterdagavond wedstrijd tegen de sympathieke buren van Union Malinese.