Wat moest u weten?  Heel veel afwezigen !  Hallo waar zat iederéén ?  Zo moest Bob noodgewongan aan de aftrap verschijnen en zou Richie, net terug uit blessure, hem vervangen bij de rust.  Onze tweede reserve was Jochem.  Sinds hij herstelt is van zijn vakantie-accidentje terug elke week trouw op post.  Neem er maar een voorbeeld aan.

1ste helft : Noodgewongen dus een volslagen vertimmerde verdediging aan de aftrap.  Die de eerste 10 minuten nog wankel op haar benen stond en geluk had dat ze een bal op de lat zag stranden.  Daarna kwamen we beter in de wedstrijd en Gianni kon een eerste keer op doel schieten na voorzet van Jonas V.  Anouar met een goede bal tot bij Louis, die zelf had kunnen en misschien ook had moeten trappen, maar verkoos om de bal opzij te leggen tot bij de Solle.  Diens schot was echter te zwak om de keeper te verontrusten.  Halverwege de eerste helft trapt een thuisspeler uit een scherpe hoek naar doel.  De bal kon er nooit in, maar zoals alles dit seizoen tegenvalt, week de bal nog af en ging wel in doel : 1-0.  Bob die even zijn verdedigende positie verliet met een bal tot bij de Solle.  Die kon doorgaan en trappen maar de keeper werkte in hoekschop.  Voorzet Familia, voorbij iedereen.  De bal wordt opgepikt door ons, Anouar met het hakje, Gianni trapt te overhaast, opzij leggen naar een op links goed gevolgde Thibault had beter geweest.  Wat later een lange bal van Massi, Gianni weer te snel besloten.  Massi met de vrije trap.  Mark kopt, maar de keeper pakt.  Hoekschop voor ons, Massi (denk ik toch) kopt, maar de bal wordt door de keeper van de lijn gehaald.   

2de helft : Zoals gepland viel Richie in voor Bob.  De eerste kans was voor de thuisploeg, maar ging over.  Gianni met een goede bal op Anouar, maar de keeper zat erbij.  Daarna twee hoekschoppen, maar ze werden telkens weggewerkt.  Net als in de eerste helft liepen we halfweg de tweede helft tegen een goal aan.  Jonas V pakte uit met een tackle (volgens een snoodaard langs de lijn een echte Meere tackle) op man en bal in de 16.  Penalty, Noah nog wel naar de goede hoek, maar net niet erbij.  Solle neemt de bal mee met de borst, maar volgens de scheidsrechter met de hand.  Zelfs de bemodderde afdruk op de Solle zijn shirt kon de scheidsrechter niet doen inzien dat hij compleet verkeerd was.  Massi met een vrije trap, net over.  Op de tegenaanval kon Familia dan nog een derde keer scoren.  De laatste kans was voor Mark, maar een grabbelende keeper kon nog net een doelpunt voorkomen.    

Conclusie : Zoals Cruijff het ooit uitdrukte :  “Elk nadeel heb zijn voordeel”.  We ontdekten dat Massi achteraan meer dan een valabele laatste man was.

Scoreverloop :

22’ : 1 – 0

67’ : 2 – 0

79’ : 3 – 0

Ploeg – statistieken :

Basis : Noah – Jonas V, Massi, Bob (46), Mark – Louis, Senne, Solle, Thibault – Gianni – Anouar (70)

Bank : Richie (46), Jochem (70)

Aanwezig, niet gespeeld : Teck (kwetsuur), Wally (schorsing)

Goals : 4 Anouar, Wally – 3 Amin – 1 Gianni, Mark, Robbe, Senne

Assists : 2 Kevin – 1 Wally, Solle, Anouar, Robbie, Jonas M, Mark, Senne, Thibault

Volgende week :

Of beter gezegd, pas op 18 december mogen we terug naar Weerde om daar de stilgelegde wedstrijd tegen Weitse Gans te herspelen.  We hopen dat we met meer dan 13 man zijn en dat iederéén loopt en vecht voor elke bal.  Dan kunnen we misschien na de wedstrijd genieten van een gratis vat met wat “Weitse foie gras” bij !