Wat moest u weten?  Weitse Gans werd vorig jaar los kampioen en stond nu weer aan de leiding van het klassement.  Er was slechts 13 man om de koploper te bekampen.  Waar zitten Jonas M en Kenneth trouwens ?

1ste helft : Weitse nam onmiddellijk het initiatief, maar de eerste grote kans was voor ons.  Anouar naar Wally, die net geen off-side stond, maar Wally twijfelde iets te lang om af te drukken.  Aanval Weitse, Noah komt goed uit om de bal te onderscheppen.  Vrije trap voor Weitse, Noah duwt weg, rebound via de deklat binnen : 1-0.  Vrij trap van Mark, Wally net niet.  Weitse met een snelle tegenaanval, goede voorzet vanop links, maar aan de tweede paal wordt net naast getrapt.  Mark zet voor, Wally wordt onderuitgehaald in de 16, maar de scheidsrechter zag er geen fout in.  Twee minuten later wel penalty (terecht), spijtig genoeg voor Weitse en 2-0.   Wat later krijgt een thuisspeler de bal tegen zijn hand in de 16, maar de scheidsrechter had een voorafgaande duw gezien van iemand van onze spelers.  Op het half uur nogmaals een grote kans voor Weitse, maar gelukkig gemist.  Mark en Wally zetten Anouar op weg, maar we hielden er alleen een hoekschop aan over.  Scherpe voorzet van een mee opgerukte Teck, maar niemand voor de goal om het af te werken.  Laatse kans van de eerste helft was voor Weitse, maar hun schot strandde op de deklat.

2de helft : Senne kwam Louis vervangen bij het begin van de tweede helft en we schoten als een speer uit de startblokken.  Minuut 1 : Massi met een schot, keeper pakt.  Minuut 2 : Via Massi en Senne de bal tot bij Anouar, die zich doorzet en de bal mooi in de verste hoek legt : 2-1.  Minuut 4 : Massi met een schot, keeper duwt weg, Amin kan koppen, maar tegen de deklat, waarna de keeper ontzet.  Minuut 10 : Mark naar Amin die langs de lijn doorgaat en dan uitpakt met een “flutschot”, maar dat wel binnengaat : 2-2.  Minuut 12 : Amin blijft met zijn voet steken in de grond, de “krak” was te horen tot aan de lijn  en het was dadelijk duidelijk dat het ernstig was, want er werd direct geroepen om een ziekenwagen te bellen.  Zelfs vanop 50 meter afstand konden we zien dat Amin zijn been nog wel rechtlag, maar dat zijn voet er haaks opstond.  Aangezien het meer dan een half uur duurde eer Amin in de ziekenwagen lag, floot de scheidsrechter conform het reglement de wedstrijd af.

Conclusie : We hadden de Weitse Gans bij zijn nekvel, maar dat was op dat moment niet meer belangrijk, wel de zeer zware blessure van Amin.  We wensen hem alvast een spoedig herstel, maar vrezen dat we hem dit seizoen niet meer gaan zien op het veld.

Ploeg – statistieken :

Basis : Noah – Robbe, Teck, Gert, Mark – Massi, Solle, Louis (46), Wally – Anouar, Amin

Bank : Senne (46), Thibault (klaar om Massi te vervangen toen Amin uitviel)

Aanwezig maar wegens blessures niet gespeeld : Dimi, Ritchie, Matthias

Goals : 4 Anouar – 3 Amin – 1 Wally, Gianni, Mark, Robbe

Assists : 1 Wally, Solle, Anouar, Robbie, Kevin, Mark, Senne

Volgende week :

Bekampen we Vosberg.  Een wedstrijd die al jaren dan eens in ons voordeel eindigt en dan eens in het voordeel van Vosberg.  Spanning verzekerd. Wordt de spanning in het vat eindelijk losgelaten ?