23 oktober 2022  :  KWB Hombeek  –  FC  MALINSWA  :  0 – 0

Wat moest u weten?  Vorig jaar wonnen we twee keer van deze ploeg.  Om dit te herhalen kon onze coach rekenen op 15 man.  In tegenstelling tot vorige week nu geen stokoude bank, maar een bank vol jonge veulens : Thibault (met T en niet met D), Senne, Anouar en Massi.

Voor de aftrap was er ook een minuut stilte ter nagedachtenis van onze oud-voorzitter Hugo, waarvan we spijtig genoeg veel te vroeg afscheid moesten van nemen.                          

1ste helft : We moesten een kwartier wachten op een eerste kans.  Die was voor Mark die na een hoekschop op de deklat kopte.  Wat later combineren Wally en Robbe door het centrum, Gianni besluit nipt voorlangs.  Daarna terug Gianni met een uitstekende kans, maar een eveneens uitstekende bezoekende keeper duwt in hoekschop.  Matthias en Robbe zetten op hun linkerflank een mooie combinatie op.  Matthias met de voorzet, Wally kopt de bal net iets te hoog.

2de helft : Jelle en Wally ruimden plaats voor Anouar en Massi.  Na twee minuten een voorzet van Robbe, Anouar met de trap, maar de keeper pakt.  Malinswa met een counter, Seppe is attent en komt goed uit om de bal te stoppen.  Anouar met een goede dribble, Gianni komt net te laat.  Louis en Witse werden dan vervangen door Senne en Thibault.  Mark met een vrije trap, weggekopt door de bezoekende kapitein.  Mark stuurt Gianni weg, maar die stond nipt off-side.  De tweede echt grote kans voor Malinswa : de bal gaat mooi naar de linkerbenedenhoek, maar Seppe ranselt hem uit doel.  Combinatie Anoaur-Thibault, Massi besluit op de keeper.  Robbe met de voorzet naar Anouar, maar weer weggekopt door de kapitein van de bezoekers.  De laatste kans was voor Senne, maar zijn trap was net iets te zwak om de keeper te verontrusten.

Conclusie : We verdienden de overwinning, maar de bezoekende kapitein ruimde achteraan alles op en als hij het niet deed, redde de keeper.  Geen winst dus, maar wel een dubbel en dik verdiend eerste puntje.

Ploeg – statistieken :

Basis : Seppe – Matthias, Teck, Gert, Mark – Jelle (46) – Robbe, Gianni, Louis (57), Witse (61) – Wally (46)

Bank : Anouar (46), Massi (46), Senne (57), Thibault (61)

Goals : 3 Anouar – 2 Amin – 1 Wally, Gianni, Mark, Robbe

Assists : 1 Wally, Solle, Anouar, Robbie, Kevin

Volgende week :

Bekampen we Weitse Gans.  Vorig jaar wonnen ze twee keer van ons en vierden dit alsof ze de champions league hadden gewonnen.  Hopelijk mogen wij de champagnekurken laten knallen deze keer, oh sorry wij drinken geen bubbels, wel een simpel pintje of een heel vat ?