2 april 2022 :  F.C. Malinswa  –  KWB Hombeek  :  1 – 3

Wat moest u weten ? 

We hadden weer diep in ons arsenaal van spelers moeten tasten.  Bob wou depanneren als hij maar één helft moest spelen, zijn “oude knoken” gaan maar 45 minuten meer mee.  Gianni, nog gekwetst, wou wel in de goal staan.  Met Kenneth die iets later ging komen omdat hij om 15u00 al met Bonheiden speelde en Kevin die vergezeld werd door zijn zoontje, stonden er uiteindelijk toch 13 namen op het wedstrijdblad.

1ste helft : Na een studieronde van 15 minuten waarbij we alleen enkele lange ballen van Mark zagen, sloeg de vlam toch in de pan.  Een schot van Jonas ging naast.  Kevin met een goede hoekschop, Jan mist van kortbij.  Niettegenstaande de 2 eerste goede kansen voor ons waren, scoorde Malinswa op een diefje de 1-0.  Lang konden ze niet genieten van hun voorsprong.  Een vrije trap van Mark werd door Wally tot bij Louis gekopt en die scoorde met een mooie lob over de keeper : 1-1.  De laatste grote kans in de eerste helft was nog voor ons : Amin met de voorzet, Jan trapt nu wel stevig op doel, keeper pakt.

2de helft : Glen bleef langs de kant en Kenneth mocht aan zijn derde time beginnen.  Na 5 minuten een inworp van Jonas tot bij Mark, die speelt terug naar Jonas die een voorzet wil afleveren, maar zijn trap gaat over een verbouwereerd toekijkende keeper in doel : 1-2.  Een kopkans voor Malinswa, maar Gianni pakt in twee tijden.  Een trap van Jan wordt afgeweerd en komt voor de voeten van Amin.  Die heeft een gat van 7m32 op 2m44 voor zich, maar slaagt er toch in om op een doelpaal van slechts 10 centimeter breed te trappen.  Nog geen twee minuten later kon Amin zijn flater herstellen, maar nu was de rechterdoelpaal zijn target.  Kenneth met een trap, keeper duwt weg, maar niemand gevolgd.  Jan die Bob zag opwarmen perste er nog een laatste actie uit van aan de middellijn snelde hij de tegenstand voorbij, maar strandde dan door gebrek aan mensen die gevolg waren aan de zijkant van de zestien.  Vrije trap voor ons, Mark zet zich samen met Amin klaar.  Amin met een klein pasje opzij en Mark poeiert de 1-3 tegen de netten.  Malinswa probeerde in het laatste kwartier nog wel wat druk te zetten, maar we hielden zonder al te veel problemen stand.

Conclusie : Malinswa had in de heenwedstrijd bij ons een goede indruk achtergelaten, maar ontgoochelde nu toch een beetje.  Weeral een dijk van een wedstrijd van Louis op het middenveld en ook Kevin bewees nog eens wat een fantastische voeten hij heeft.  Nu nog het kopje erbij houden Kevin en ietsjes (een kilo of vijftien schatten we) afvallen.

Scoreverloop :

17: 1 – 0

21 : 1 – 1 : Louis (Wally)

50 : 1 – 2 : Jonas (Mark)

69 : 1 – 3 : Mark (Amin)

Ploeg – statistieken :

Basis : Gianni – Dimitri, Mark, Teck, Jonas – Kevin, Louis, Wally, Glenn (46) – Jan (65), Amin

Bank : Kenneth (46), Bob (65)

Goals : 12 : Kenneth – 11 : Amin, Wally – 9 : Gianni – 7 : Witse  – 5 : Joren – 3 : Wesley, Anouar, Jochem, Solle, Mark – 2 : Jonas – 1 : Teck, Jan, Senne, Jelle, Robbe, Robbie, Glenn, Louis – 1 own-goal

Assists : 10: Mark – 7 : Amin, Robbe – 6 : Anouar, Solle – 5 : Witse, Wally – 4 : Kenneth – 3 : Jelle, Kevin – 2 : Louis, Gianni, Dimitri, Jonas – 1 : Wesley, Michael, Glenn

Clean sheets : 2 : Glenn – 1 : Joren

Opgepikt langs de zijlijn:

Uw verslaggever: “Komaan Ryan, moedig papa maar aan: komaan papa!, komaan papa!”

Brian: “Voor u is het wel Kevin hé”

Verder toonde uw verslaggever zich klaar voor het nakende grootvaderschap … Een dringend toiletbezoek met kans op diarree werd vlotjes opgelost. Wat kan uw verslaggever niet ???!!!!!

Volgende week :

Of beter gezegd binnen 3 weken spelen we tegen Den Orgel B.  Beide ploegen hebben niet veel meer te winnen of te verliezen, maar we zouden toch graag de punten thuishouden.  Kwestie om daarna eens zo hard te genieten van de BBQ.