13 februari 2022: JK GOKA – KWB Hombeek 3-2

Vooraf: onze vaste verslaggever zat nog steeds witte sneeuw te eten in de bergen, waardoor wij behelpen met een occasioneel verslag. Tegelijkertijd zagen wij vandaag zwarte sneeuw in Bonheiden.

Senne kreeg zijn vuurdoop in doel en Robbe en Louis keerden terug in de basis na twee maanden afwezigheid. Voor de wedstrijd moesten we onze paskes afgeven aan Sofie ‘van de Glenn’, die zich steeds meer opwerpt als waardige delegéé.

Het was duidelijk dat de negatieve spiraal van de laatste weken doorbroken diende te worden. De middenmoter en sympathieke tegenstander uit Bonheiden leek hiervoor de ideale sparringpartner om de draad terug op te pikken. Met de nadruk op het werkwoord ‘leek’.

1ste helft: Want niets is wat het lijkt. Tegen een nochtans héél matige tegenstander speelden we in de eerste helft werkelijk niets klaar. Veel goeie wil in balbezit, maar daar stokte het dan ook. Wat kan en oké is. Bij balverlies is het gebrek aan grinta echter opmerkelijk en minder oké. Waar de tegenstander ons direct vastzet zodat we geen meter krijgen om te draaien, wordt er bij ons veelal gewandeld naar de tegenstander met de bal. Ofwel moet er dringend aan de conditie gewerkt worden bij sommigen, ofwel mag er eens in de spiegel gekeken worden. De goesting om de bal terug te veroveren was spijtig genoeg thuisgebleven (of zat bij onze vaste verslaggever in de bergen).

In een slechte en gesloten wedstrijd was de 1-0 na 25 min na geharrewar voor doel een feit. Na 35 minuten hingen de bordjes weer in evenwicht na een vrije trap van Mark voor doel, die Wally beheerst over de Bonheidense keeper in doel kopt.

2de helft: de tweede helft kabbelde voort op het tempo van de eerste helft, al brachten de ingevallen Kevin, Wezze en Glenn iets meer stabiliteit en rust. Op het uur verovert Mark de bal, zet zich door op het middenveld en steekt de bal diep naar de Wezze. Glenn zag echter zijn moment gekomen en tikt de bal voor de neus van de Wezze met een prachtig lobje over de keeper in doel, 1-2.

Na enkele reuzekansen op 1-3 krijgen we het deksel op de neus, een rechtstreekse vrije trap wordt knap binnengelegd en 2-2. 10 minuten voor tijd keert de situatie helemaal om en met een staalharde knal van buiten de zestien, onhoudbaar voor Senne, wordt het 3-2 en boeken dicht.

Conclusie: hopelijk keert met de terugkomst van onze vaste verslaggever en het lentezonnetje stilaan ook de honger naar de bal terug. Volgende week komt de leider op bezoek, waarmee we nog een eitje te pellen hebben. Iedereen op post en op een nieuw elan doorgaan!

Statistieken

Opstelling: Senne GK – Dimi, Teck, Mark, Jonas Maes – Gianni (45), Wally, Louis – Jan, Robbe (45), Kenneth (45)

Bank: Wezze (45), Kevin (45), Glenn (45)

Scoreverloop:

25’: 1-0

35’: 1-1 Wally (Mark)

60’: 1-2 Glenn (Mark)

75’: 2-2

80’: 3-2

Statistieken:

Goals : 11 : Kenneth – 10 : Amin – 9 : Wally, Gianni – 7 : Witse  – 3 : Wesley, Anouar, Jochem, Solle – 2 : Mark, Joren – 1 : Teck, Jan, Senne, Jelle, Robbe, Robbie, Glenn – 1 own-goal

Assists : 8: Mark – 7 : Robbe – 6 : Anouar, Amin – 5 : Witse – 4 : Kenneth, Solle – 3 : Wally, Jelle, Kevin – 2 : Louis, Gianni, Dimitri, Jonas Maes – 1 : Wesley, Michael Nees

Clean sheets : 2 : Glenn