30 januari 2022 :  Boerenbond Broechem  –  KWB Hombeek  :  2 – 2

Wat moest u weten? Hoe moeilijk kan het zijn om een ploeg op te stellen als er maar 11 aanwezigen zijn ?  Niet al te moeilijk, zet gewoon de “ordinary suspects” op hun gewone plaats en vul de rest aan met de andere nog beschikbare spelers.  Het kwam vrij goed uit, buiten Mark en Gianni stond iederéén op zijn vaste plaats.  We hadden graag wel wat volk op de bank gezien, maar door allerlei omstandigheden lukte dit niet.

1ste helft: Na 5 minuten moest Mark al een puike redding uit zijn handschoenen schudden na een snelle uitbraak van de thuisploeg.  Dan was het aan ons, Wally kreeg in de 16 een lichte duw, de scheidsrechter zag er geen penalty in.  Nog geen minuut later werd een lichte duw van Witse dan wel gefloten, zodat onze openingstreffer niet doorging.  Op het kwartier probeerde Wally zijn gram te halen, maar zijn schot ging net naast.  Op het half uur bleef de bal hangen in onze 16 en uiteindelijk slaagde een boerenbonder erin om hem over de lijn te werken : 1-0.  Dan Solle met een mooie vrije trap, Wally kopt op de deklat.  40 minuten ver en Kevin, na een hoekschop, met een vluchtschot dat net over ging.  Net voor rust moesten Mark en Witse dan alles uit de kast halen om een counter van de Broechemenaars te ontzenuwen.

2de helft : Nog maar 3 minuten ver en Meere moest de 2-0 van de lijn halen.  Ze viel 5 minuten later toch na geklungel in onze defensie.  Op het kwartier een vrije trap voor ons, Gianni werkt binnen : 2-1.  Minuut 17 : ook een vrije trap voor de Boeren, zij treffen de deklat.  Blijkbaar werd het de wedstrijd van de vrije trappen.  Jelle met de trap, Kenneth besluit naast.  Wally maakt dan hands, maar krijgt wel de vrije trap mee, omdat “mijn tegenstrever de bal met zijn hand tegen mijn hand sloeg”.  Mooi verhaaltje van de Wally en de scheidsrechter gelooft het nog ook.  Wally’s grondscherende vrije trap werd gepakt door de keeper.  Met nog 2 minuten te spelen nu een echte hands in de 16 van de boeren, door een “boer”, penalty en Gianni maakte er 2-2 van.

Scoreverloop:

30’: 1 – 0

53’: 2 – 0

60’: 2 – 1 : Gianni (Solle)

88’: 2 – 2 : Gianni

Ploeg – statistieken:

Basis: Mark – Meere, Jelle, Gianni, Dimitri – Kenneth, Solle, Kevin, Witse – Wally – Jochem

Aanwezige geblesseerden : Glenn, Gert

Goals : 11 : Kenneth – 10 : Amin – 9 : Gianni – 8 : Wally – 7 : Witse  – 3 : Wesley, Anouar, Jochem – 2 : Solle, Mark, Joren – 1 : Teck, Jan, Senne, Jelle, Robbe, Robbie – 1 own-goal

Assists : 7 : Robbe – 6 : Mark, Anouar, Amin – 5 : Witse – 4 : Kenneth, Solle – 3 : Wally, Jelle, Kevin – 2 : Louis, Gianni, Dimitri, Jonas Maes – 1 : Wesley, Michael Nees

Clean sheets : 2 : Glenn

Volgende week : Ontvangen we Vosberg Sport, een geduchte tegenstander.  We hopen dat we na 3 weken ploeteren met net genoeg volk dan terug over een volledig fitte en aanwezige kern kunnen beschikken.