23 januari 2022: KWB Hombeek – Union Malinese 2 – 4

Wat moest u weten? De vorige wedstrijd tegen FC Dynamica draaide uit op een non-match. Reageren op het veld was de enige manier om dit achter ons te laten. Onze coach had kopzorgen, want door omstandigheden ontbrak met Glenn (blessure), Mark (slecht getimede gele kaart schorsing), Teck (familiale omstandigheden), Solle, Wally (slecht getimed weekendje) en Jelle (slecht getimede examens) de ganse as van de ploeg. Hierdoor werd oude getrouwe Bob vanonder het stof gehaald om de rangen te versterken. Jan nam plaats in doel. Jonas Maes centraal achteraan naast Bob en een gelegenheidsmiddenveld Joren-Kevin-Gianni probeerden er het beste van te maken. Witse en Kenneth bevolkten de flanken met hun snelheid.

1ste helft: Union Malinese was met hun sterkste ploeg afgezakt en dat was er ook aan te zien. De Malinesen eisten onmiddellijk het balbezit op en de eerste 5 minuten raakten we niet over de eigen speelhelft uit de omknelling. Onze eerste prik was meteen gevaarlijk, Kevin verschijnt alleen voor doel maar besluit over. Enkele minuten later deed Amin dit over en besloot een goede kans schuin naast. We moesten het spel ondergaan, maar kregen we wel de beste kansen. Minuut 25, grote kans voor Union en een Malinees alleen door richting doel, deze besluit recht op Jan. Een duidelijke waarschuwing voor ons. Op het halfuur krijgt Amin 2 uitstekende kansen. Op een afvallende bal scoort Amin een heus rugbydoelpunt, helaas geldt dit niet in voetbal. Even later krijgt hij de bal in de kluts na een corner niet voorbij de keeper. Union blijft het spel domineren, maar uitgespeelde kansen blijven uit. Het nummer 27 waagt vanuit elke hoek en vanop elke afstand zijn kans met schoten op doel. Deze gaan altijd over of naast, ofwel staat Jan pal. Minuut 38 kan Witse vanop de middencirkel een scherpe counter op gang brengen, maar wordt hij ‘professioneel’ aan zijn truitje getrokken. Geel blijft onbegrijpelijk op zak door de voor de rest uitstekend fluitende scheidsrechter. Minuut 41, Amin krijgt een huizenhoge kans en kan alleen op de keeper afgaan maar mist recht op de keeper. In de rebound legt Amin af voor Joren die kan besluiten op een lege goal vanop de kleine baklijn. Joren krijgt de bal echter net onder zich, kan niet voluit aanleggen en een Malinees kan al vallend de bal van de lijn keren. Net voor de rust zet Maes zich goed door en bereikt via een deviatie van Witse Gianni, die alleen voor de keeper netjes afwerkt en 1-0. U merkt het. Ondanks de noodploeg en het overwicht van Union was het de Malinese keeper die van geluk mag spreken dat er maar één goal tegen de touwen hing. HT 1 – 0

Tweede helft: Bij aanvang van de tweede helft kregen we er een toeschouwer bij: Gert kwam in zijn jogging-outfit enkele minuten meepikken. En Gert zag dat de tweede helft begon zoals de eerste is geeïndigd, met een kans voor ons. Witse zet zich goed door op de flank en besluit op doel, de keeper pakt goed. Tussendoor blijft de Malinese nummer 27, die wel degelijk zeer goede voetjes heeft, het vanop afstand proberen. Minuut 50, uitstekende actie voetballende actie met een één-tweetje Witse –  Amin – Witse waarna Witse Kenneth probeert te bereiken voor doel. Een verdediger ruimt net op tijd in corner op. Enkele minuten later steekt Amin de infiltrerende Joren diep, die in één tijd nipt over besluit. U leest het, Malinese blijft verstoken van uitgespeelde kansen ondanks hun overwicht in het spel. In de 60ste minuut gebeurde dan toch het onvermijdelijke. De verdediging die met hart en ziel de longen uit hun lijf liep, met een hard werkende Gianni als nummer 6 op kop, werd uit verband gespeeld en de onvermijdelijke Malinese nummer 27 knalde de 1-1 onhoudbaar voorbij Jan binnen in de winkelhaak. Witse, aan een beresterke match bezig en een gesel voor de Malinese verdediging, liet het niet aan zijn hart komen en zet zich goed door op de rechterflank gevolgd door een prachtig schot. Gepakt met een al even prachtige redding door de Malinese keeper. 65’ Jochem komt de leeggestreden Joren vervangen. Jochem krijgt als eerste balcontact meteen een huizenhoge kans, maar besluit in één tijd vanop de kleine bakkerree over. Hét kantelpunt in de match. In plaats van 2-1 wordt het 1-2 aan de overkant na mistasten van een voor de rest oerdegelijk spelende Bob. De kopjes gaan naar beneden, de benen zijn moegestreden en Union maakt al snel de 1-3 en de 1-4. Tussendoor krijgt Amin nog een uitstekende kopkans na een voorzet van Witse, en maakt Amin de verdiende 2-4 na een diepe steekpass van Jonas Maes. FT 2 – 4

Scoreverloop:

44’: 1 – 0 Gianni (Witse)

60’: 1 – 1

72’: 1 – 2

80’: 1 – 3

82’: 1 – 4

88’: 2 – 4 Amin (Jonas Maes)

Ploeg – statistieken:

Basis: Jan (GK) – Dimi, Bob, Maes, Meere – Gianni ©, Joren (65), Kevin – Kenneth, Witse, Amin

Bank: Jochem (65)

Aanwezig niet gespeeld: Mark, Glenn, Gert

Goals : 11 : Kenneth – 10 : Amin – 8 : Wally – 7 : Witse, Gianni  – 3 : Wesley, Anouar, Jochem – 2 : Solle, Mark, Joren – 1 : Teck, Jan, Senne, Jelle, Robbe, Robbie – 1 own-goal

Assists : 7 : Robbe – 6 : Mark, Anouar, Amin – 5 : Witse – 4 : Kenneth – 3 : Solle, Wally, Jelle, Kevin – 2 : Louis, Gianni, Dimitri, Jonas Maes – 1 : Wesley, Michael Nees

Clean sheets : 2 : Glenn

Besluit: Na de wanprestatie tegen Dynamica werd op voortreffelijke wijze gereageerd als groep met de juiste mentaliteit tegen een sterke tegenstander. Iedereen liep de longen uit zijn lijf en er werd geknokt en gewerkt voor een ander. Met Witse als uitblinker en Bob en Kevin die de 90’ volmaken als uitschieter. Ondanks dat we voetballend onder lagen, hebben we geknokt voor wat we waard waren en heeft de bezoekende doelman veel werk gehad. Als we iets meer efficiëntie aan de dag leggen, gaan we een zorgeloos einde van het seizoen tegemoet, te beginnen op verplaatsing bij de immer sympathieke Boeren uit Broechem volgende week.