21 november 2021 :  KWB Hombeek  –  FC Malinswa  :  2 – 1

Eerst even een kleine rechtzetting : blijkbaar scoorde Kenneth de tweede goal tegen Genclerbirligi en niet Robbe.  De statistieken zijn dus iets veranderd.  We vermoeden dat Kenneth graag met de gouden stier op zijn truitje het seizoen wil afsluiten.  Bij zijn favoriete ploeg kon hij dit al niet meer zien sinds het seizoen 94-95 toen Aurelio Vidmar topscoorder werd met 22 doelpunten.  Het is in feite al zo lang geleden dat er toen nog geen gouden stier op het truitje stond. 

Wat moest u weten ?  Malinswa stond zevende in het klassement, maar had blijkbaar alle “topploegen” al bekampt.  Oppassen geblazen dus !  Zeker als je weet dat we vlot scoren, maar bijna even vlot laten tegenscoren.  Onze coach kon beroep doen op 16 man, zodat ook de reservebank goed gevuld was.

1ste helft : Van in het begin van de wedstrijd was het duidelijk dat Malinswa een goed combinerende en voetballende ploeg is.  We moesten 12 minuten wachten op een eerste kans.  Een vrije trap werd door Amin net naast getrapt.  Wat later besloot Joren ook naast.  Halverwege de eerste helft een cross van Jonas tot bij Robbe, via Joren de bal terug bij Robbe, maar de keeper pakt zijn schot.  Robbe en Amin combineren in de 16, Joren knalt hard over.  Snelle actie Jonas, Solle, Gianni, maar deze laatste besluit nipt naast.  Vlak voor rust Joren naar Gianni, maar de keeper verijdeld de gemaakte goal.

2de helft : Niettegenstaande er 5 bankzitters waren kwam alleen Anouar in de ploeg voor Amin.  Na vijf minuten Kenneth die zijn flank afging, bal tot bij Anouar, die voor doel Robbe vond.  Robbe in één tijd, de keeper met een heel goede interventie.  Malinswa reageerde met een schot, maar Glen had er geen probleem mee.  Meere met de snelle inworp naar Solle, die net voor of net in de 16 gepakt werd door een tegenstrever.  De scheidsrechter oordeelde dat de Solle al in de 16 was en Anouar zette de strafschop om : 1-0.  Na een snelle uitbraak van Malinswa zag Glen een speler alleen op zich afkomen, maar hij wou zijn clean sheets opdrijven en pakte uit met een straffe redding.  Mere, Solle en Robbe spelen de tegenstander uit op de rechterflank.  Robbe met de voorzet en aan de eerste paal duwt de net ingevallen Jochem de 2-0 tegen de netten.  Michael wil de spanning er nog wat inhouden, tackelt niet te best en Malinswa kan milderen : 2-1.  De scheidsrechter vond het dan nodig om nog 5 minuten extra tijd toe te voegen, waarom weet niemand, maar het enige wat het Malinswase slotoffensief nog voortbracht was een vrije trap die overging.

Het beste nieuws kwam na de wedstrijd.  Weitse gans speelde 2-2 gelijk op het veld van Dynamica zodat we nu terug samen 1ste staan.

 Scoreverloop :

63 : 1 – 0 : Anouar (strafschop)

86 : 2 – 0 : Jochem (Robbe)

88 : 2 – 1  

Ploeg – statistieken :

Basis : Glen – Jonas (60), Mark, Jelle, Dimitri (60) – Kenneth, Solle, Robbe – Joren (80), Gianni (80) – Amin (46)

Bank : Anouar (46), Meere (60), Michael (60), Jochem (80), Teck (80)

Aanwezig niet gespeeld : Louis, Gert

Goals : 9 : Kenneth – 8 : Amin – 5 : Wally, Gianni, Witse – 3 : Wesley, Anouar – 2 : Jochem, Solle, Mark, Joren – 1 : Teck, Jan, Senne, Jelle, Robbe – 1 own-goal

Assists : 5 : Amin; Robbe – 4 : Kenneth, Mark, Witse, Anouar – 3 : Wally, Jelle, Kevin – 2 : Louis, Gianni, Solle, Dimitri – 1 : Wesley, Michael

Clean sheets : 2 : Glenn

Volgende week :

Zijn we vrij, maar de week daarna is er een onvervalste topper tegen Den Orgel B.  Deze jongens staan momenteel 3de met 3 punten achterstand op ons.  Als ze winnen, komen ze gelijk met ons, als wij winnen slaan we een 6-punten kloof.  Twee donderdagen goed trainen jongens en dan op zondag er vol voor gaan !