19 december 2021 :  KWB Hombeek  – KSK Schilde – ’s Gravenwezel :  5 – 0 FF (0 – 2 sportief)

Update: de wedstrijdvervalsing is op donderdag 30 december 2021 voor het disciplinair comité van de voetbalbond verschenen, waarbij alle partijen – verantwoordelijke KWB, verantwoordelijke Schilde, de betrokken scheidsrechter en de Bondsprocureur – werden gehoord. De spelers in kwestie van Schilde waren afwezig en ‘lieten zich verontschuldigen’. De fraude werd bewezen en beaamd door de verantwoordelijke van Schilde, waarna de wedstrijd werd omgezet in een 5-0 forfaitwinst voor KWB Hombeek.

Tevens werd een boete en schorsing uitgesproken ten aanzien van de club Schilde en de betrokken speler. De verantwoordelijke van Schilde distantieerde zich nadrukkelijk als club van de persoonlijke onsportieve actie van de spelers in kwestie en ging dit binnen de club zelf aankaarten. Als KWB zijnde is het jammer dat we dit voorval voor de groene tafel moesten bepleiten, maar doelbewust frauderen kunnen we niet aan ons voorbij laten gaan. Dit druist in tegen alle vormen van sportiviteit en waar een liefhebbersverbond voor staat.

Wat moest u weten ?  Als Schilde won, kwamen ze gelijk met ons.  Winst of minstens en gelijkspel was dus gewenst.  Onze coach kon 13 man opstellen, maar zat weer met een gebrek aan backs, zodat Kenneth al voor de tweede week op rij deze functie moest vervullen.  Ook Glenn was afwezig zodat Gianni noodgedwongen het doel moest verdedigen.

1ste helft : Na 5 minuten waren er twee kansen voor Amin.  Zijn eerste poging ging naast, de tweede in de armen van de keeper.  Schilde speelde zeer vinnig en bijwijlen zelfs agressief en nam zo de controle over de wedstrijd in handen.  Op het kwartier kon een vrije trap in de kleine rechthoek gedropt worden en Gianni had geen verhaal op de kopbal : 0-1.  Halverwege de eerste helft nog een grote kans voor Schilde, maar hun spits kwam net te kort.  Van onze kant konden we alleen een vrije trap noteren van Mark waarbij Wally net een teen te kort kwam om de bal binnen te duwen.

2de helft : Dimitri en Louis bleven in de kleedkamer.  Anouar en Jelle waren de vervangers.  De eerste kans was terug voor ons, maar Mark besloot naast.  Uitbraak Schilde, maar de bal naast getrapt.  Goede voorzet, Amin mist alleen voor de keeper zijn schot compleet.  Op het kwartier een heel fraai doelpunt van Schilde : 0-2.  De doelpuntenmaker vond het nodig om dan even Noa Lang gewijs zijn vingertje op de mond te leggen en onze spelers uit te dagen.  Waarom ?  Geen kat die het weet, maar het zorgde ervoor dat de duels ineens veel feller werden en dat het voetbal op de tweede plaats kwam.  De scheidsrechter moest enkele keren geel trekken en stuurde Anoaur en de bezoekende nr 21 vervroegd naar de kleedkamer nadat ze de koppen even tegen elkaar zetten.  Jammer dat het zo moest ontaarden.

In de marge willen we toch even vermelden dat er bij Schilde met nr 22 een zekere Brandon Huygaerts meedeed.  In de heenmatch deed dezelfde speler nog mee als Levi Van Alstein.  Wally had al voor de wedstrijd opgemerkt dat Levi Van Alstein niet mocht meedoen wegens zes gele kaarten.  Blijkbaar speelde deze “sympathieke” jongen dus mee onder een valse identiteit.  Wally ging dit tijdens de rust ook melden aan de scheidsrechter, maar blijkbaar hadden enkele supporters van Schilde dit ook gehoord en plots bleek Brandon/Levi spoorloos te zijn en werd hij vervangen door een andere speler in de tweede helft.  Persoonlijk dacht ik dat we in een recreatieve reeks speelden, maar blijkbaar is dit voor sommige ploegen toch iets serieuzer en aarzelen ze niet om fraude en schriftvervalsing te plegen.  Sorry, maar hiervoor kunnen we niet het minste respect opbrengen.  We begrijpen nu ook het vingertje op de mond van de doelpuntenmaker : “Ssst zwijgen want we zijn vals aan ’t spelen”.