14 november 2021 :  FC Lucyvo – KWB Hombeek  :  3 – 7

Wat moest u weten ?  Lucyvo was de voorbije jaren één van de zwakkere ploegen in onze reeks.  Dit seizoen hadden ze thuis al wel gewonnen van Union Malinese en gelijkgespeeld tegen Vosberg.  Misschien lag het wel aan hun nieuwe terrein op het kunstgras van KV Hooikt ?  Aan ons om te laten zien dat we technisch ook wel recht kunnen blijven op kunstgras.

1ste helft : We gingen furieus van start.  Jelle zag zijn schot afgeblokt.  Kenneth zag zijn schot gepakt door de keeper.  Anouar zijn schot werd door de keeper in hoekschop geduwd.  Na 6 minuten was het toch bingo.  Een vrije trap van de Solle werd door Witse klaargelegd voor Amin en deze maakte een fraai openingsdoelpunt : 0-1.  Wat daarna volgde was een kleine demonstratie van ons, maar zonder dat we de kers op de taart konden zetten.  In voetbaltermen : de tegenstrever werd weggespeeld, maar we scoorden niet.  Schot Anouar, keeper goed plat.  Goede combinatie over 4-5 man, Anouar nipt naast.  Solle kopt op de deklat.  Amin met een opwippertje dat er net niet ingaat.  Keeper stopt schot Witse.  Jelle veroverd de bal, maakt een ren van 50 meter, trapt, de keeper geklopt maar de bal botst op de deklat.  Kenneth trapt, keeper pakt.  Met nog 5 minuten te spelen een vrije trap voor Lucyvo na hands van Dimitri, bal over.  Dan vlak voor rust toch de 0-2.  Mark met een vrije trap, Anouar neemt goed aan, kapt zijn man uit en Kenneth met het intikkertje op de voorzet.

2de helft : Jochem kwam Witse vervangen, zodat Amin een rijtje zakte.  Vier minuten ver en Robbe met de voorzet, Jochem laat de bal slim voorbijgaan en Kenneth met de 0-3.  We lieten het wat hangen en een eerste schot van Lucyvo ging nog voorlangs, maar wat later was het toch 1-3.  Geen probleem echter, Jochem besloot eerst nog te zwak op een voorzet van Amin.  Nog geen minuut later had hij wel “poeier in zijn voeten” en werkte hij een voorzet van Anouar tegen de netten : 1-4.  Gianni werd aan het werk gezet, maar pakte uit met een goede save in de korte hoek.  Iets later was hij echter terug geklopt : 2-4.  Solle met de pass naar Kenneth, die dribbelde 4 Lucyvoers, maar de keeper dribbelen lukte hem echter niet.  Anouar deed het hem dan maar voor hoe het moest.  Hij dribbelde de keeper wel en maakte de 2-5 op de voorzet van Robbe.  Robbe dan met de breedtepas op Kenneth, aanpakken, doorlopen en scoren : 2-6.  Gianni moest zich nog eens omdraaien om een vreemd hobbelende bal uit de netten te halen : 3-6.  Teck naar de Solle, die foutief gestuit wordt door de keeper.  Anouar trapt de vrije trap centimeters naast.  Met nog enkele minuten te spelen werd de 2-6 dan perfect gekopieerd door dezelfde spelers voor de 3-7.  In de laatste seconde van de wedstrijd zag Mark een vrije trap nog overgetikt worden door de keeper.

Vier doelpunten voor Kenneth is best een aardig getal. Robbe deed met vier assists niet onder en was centraal in de eerste helft en rechtsmidden in de tweede helft alomtegenwoordig.  Anouar was niet van de bal te zetten en had met twee assists en een goal ook een ruim aandeel in de overwinning.

Ploeg – statistieken :

Basis : Gianni – Teck, Mark, Dimitri – Solle, Jelle – Kenneth, Robbe, Witse (46) – Amin (68), Anouar

Bank : Jochem (46), Robbie (68)

Goals : 8 : Amin, Kenneth – 5 : Wally, Gianni, Witse – 3 : Wesley – 2 : Anouar, Robbe, Solle, Mark, Joren – 1 : Teck, Jochem, Jan, Senne, Jelle, – 1 own-goal

Assists : 5 : Amin – 4 : Kenneth, Mark, Robbe, Witse, Anouar – 3 : Wally, Jelle, Kevin – 2 : Louis, Gianni, Solle, Dimitri – 1 : Wesley, Michael

Clean sheets : 2 : Glenn

Volgende week :

Spelen we tegen Malinswa.  Een nobele onbekende die momenteel op de zesde plaats staat.  Misschien toch terug voor een viermansverdediging gaan.  Want om eerlijk te zijn we scoren veel, maar pakken ook nog altijd veel tegendoelpunten.  Na het verlies van Weitse Gans dit weekend zou het jammer zijn als we nog eens met punten smossen.