7 november 2021 :  KWB Hombeek  –  JK Jolika  :  4 – 4

Wat moest u weten ?  Langdurig geblesseerd : Wally en Gert.  Blessure / ziek / werk : Kenneth, Jonas, Michael, Amin, Solle, Wesley en Glen.  Zorgen genoeg dus voor onze coach.  Noodgedwongen nam Gianni plaats in doel en moest een middenveld van gezamenlijk 80 jaar het doen voor ons : Witse, Jelle, Robbe, Louis.  De tegenstander stond vorig jaar bij het stopzetten van de competitie met een 15 op 18 best goed geklasseerd, maar had het dit seizoen blijkbaar toch wat lastiger.

1ste helft : Studieronde waar is dat voor nodig ?  Na een kwartier stond er al een 2-2 stand op het scorebord.  Jolika kwam op voorsprong met een knap afstandsschot.  Teck veroverde de bal, maakte op karakter de nodige meters, zette een één-tweetje op met Anouar en maakte er 1-1.  Aftrap en bij Jolika zagen ze dat Gianni ver uit doel stond, vanin de middencirkel werd de bal dan in doel getrapt : 1 – 2.  Mark met de perfecte voorzet en Witse voor de 2-2.  Daarna viel het wat stil.  Louis kreeg een goede kans, maar besloot te centraal op de keeper.  Vlak daarna een inworp van Dimitri : Mark kopt door en Joren kopt de 3-2 in doel.  Met een pre-assist kom ik niet in de statitieken dacht Dimitri.  Daarom een goede voorzet en Joren kon opnieuw raak koppen : 4-2.  Robbe met de actie op zijn linkerflank, goede voorzet naar de tweede paal, en daar… was niemand.  Vlak voor rust nog een heet standje voor ons doel na een hoekschop, maar Gianni voorkwam een derde Bonheidens doelpunt.

2de helft :   Mark, aan een sterke wedstrijd bezig, moest weg en werd vervangen door Jan, zodat Jelle een rijtje moest zakken.  De eerste kans was terug voor Jolika, maar Gianni zat er goed tussen.  Halverwege de tweede helft kon Jolika scherp uitbreken en de 4-3 was een feit.  Kevin met een vrije trap, keeper duwt weg, Mere duwt de rebound van kortbij naast.  Met nog 5 minuten te gaan, zagen alle Jolika spelers een handsbal van Jan in onze 16.  Ze hadden gelijk, maar de scheidsrechter liet gewoon doorspelen.  Vlak voor affluiten kwam Jolika dan nog op gelijke hoogte na een kopbal op een vrije trap : 4-4.  Dik verdiend gelijkspel voor onze tegenstander.

We speelden al enkele weken niet te best en wat in de lucht hing, kwam er nu ook uit, puntenverlies tegen een haalbare tegenstander.  Laat ons eerlijk zijn, we missen de Solle op het middenveld om de nodige grinta in onze ploeg te brengen.  Onze jonge spelers doen hun best, kunnen aardig voetballen, maar zijn nog iets te braaf en hebben nog niet de nodige ervaring om als het nodig is eens een foutje te maken om de tegenstander af te stoppen.

Scoreverloop :

7 : 0 – 1 :

10 : 1 – 1 : Teck (Anouar)

10 : 1 – 2  

14 : 2 – 2 : Witse (Mark) 

23 : 3 – 2 : Joren (Mark)

32 : 4 – 2 : Joren (Dimitri)

65 : 4 – 3

87 : 4 – 4

Ploeg – statistieken :

Basis : Gianni – Mere, Teck, Mark (46), Dimitri – Robbe, Jelle, Louis, Witse – Joren (73), Anouar (60)

Bank : Jochem (73), Kevin (60), Jan (46)

Aanwezig niet gespeeld : Wally, Gert, Glen

Goals : 7 : Amin – 5 : Wally, Gianni, Witse – 4 : Kenneth – 3 : Wesley – 2 : Robbe, Solle, Mark, Joren – 1 : Teck, Anouar, Jan, Senne, Jelle, – 1 own-goal

Assists : 5 : Amin – 4 : Kenneth, Mark – 3 : Wally, Jelle, Witse, Kevin – 2 : Louis, Gianni, Solle,  Anouar, Dimitri – 1 : Wesley, Michael

Clean sheets : 2 : Glenn

Volgende week :

Spelen we tegen de Luc en den Ivo, bijgestaan door nog 9 anderen.  Jolika stond lager geklasseerd en we verloren er punten tegen.  Een gewaarschuwd man telt voor 2 : oppassen dus !