18 september 2021 :  Union Malinese – KWB Hombeek  :  3 – 6

Wat moest u weten ?  Dat het een taaie brok zou worden.  Vorig jaar hadden we met meer geluk dan kunde thuis 1-1 gespeeld.  Twee jaar geleden werden we thuis geklopt met 3-5 en in Zemst verslagen met 7-1.  In de loop van de week was er nog even wat paniek omdat we misschien niet aan voldoende spelers zouden geraken, maar onze coach kon over 15 man beschikken.  Ervaren spelers Kevin en Jonas V kregen op de bank gezelschap van nieuwkomers Anouar en Jonas M. Voor de duidelijkheid Jonas V is vanaf nu in de verslagen de Mere en Jonas M gewoon Jonas.

1ste helft : Na een gelijkopgaande eerste 10 minuten zonder noemenswaardig doelgevaar braken we na 13 minuten de ban.  Wally stuurde Witse weg langs de flank, liep zelf door en stond op de juiste plaats om de voorzet van Witse binnen te trappen : 0-1.  Halfweg de eerste helft hingen de bordjes gelijk.  Een Malinese speler kon scoren uit een scherpe hoek.  Meteen het sein voor gevaarlijke acties langs beide kanten.  Snelle uitbraak van Wally die Gianni wou bereiken, maar die stond off-side.  Wally had beter zelf doorgezet.  Witse met een voorzet, de keeper onderschept.  Twee man vrij van Malinese aan de tweede paal, maar de voorzet werd nog weggewerkt.  Vrije trap voor Malinese, na een fout van Michael, en droog afgewerkt : 2-1.  Wally met de cross naar Witse die nipt over doel trapt.  Wally en Amin met twee weg.  Wally werkt af : 2-2.  Vlak voor rust botst de bal tot bij een speler van Malinese aan de tweede paal en 2-3.

2de helft : Mere, Jonas en Anouar kwamen Michael, Dimitri en Witse vervangen.  Nog maar net afgetrapt of Wally stuurde Amin weg die afwerkte : 3-3.  Malinese kon dan enkele keren gevaarlijk koppen op hoekschop, maar scoren lukte niet.  Tien minuten ver en een verre trap van Mark wordt door Gianni met de borst gecontroleerd en dan netjes binnengetrapt : 3-4.  Malinese reageerde met een knal die nipt naast ging.  Jelle veroverd de bal, stuurt Anouar randje buitenspel weg en die trapt de bal binnen : 3-5.  Meteen het sein om Kevin van de bank te halen en Louis rust te gunnen.  Union Malinese mocht het dan proberen met een vrije trap, Glenn geklopt, maar de paal bracht redding.  Wally met de pass naar Amin en die trapt de bal heerlijk binnen net tussen de keeper en de paal : 3-6.  De veer was gebroken bij de tegenstrever en uit het laatste kwartier onthouden we dat Wally alleen op de keeper afging, maar dan te veel tijd had om na te denken en de keeper niet kon kloppen.

Een dikke pluim voor al onze spelers die net als tegen Schilde wilskracht, inzet en doorzettingsvermogen toonden.  Met een extra vermelding voor nieuwkomers Anouar en Jonas die meteen bewezen dat het aanwinsten zijn.

Scoreverloop :

13 : 0 – 1 : Wally (Witse)

21 : 1 – 1

31 : 2 – 1

38 : 2 – 2 : Wally (Amin)

43 : 3 – 2

46 : 3 – 3 : Amin (Wally)

55 : 3 – 4 : Gianni (Mark)

64 : 3 – 5 : Anouar (Jelle)

75 : 3 – 6 : Amin (Wally)

Ploeg – statistieken :

Basis : Glenn – Michael (46), Teck, Mark, Dimitri (46) – Gianni, Louis (65), Jelle, Witse (46) – Wally – Amin

Bank : Mere (46), Jonas (46), Anouar (46), Kevin (65)

Aanwezig niet gespeeld : Robbe, Senne

Goals : 5 : Wally – 3 : Gianni – 2 : Wesley, Amin – 1 : Anouar, Kenneth, Solle, Mark, – 1 own-goal

Assists : 3 : Wally – 2 : Kenneth, Witse – 1 : Amin, Mark, Jelle, Gianni, Louis, Dimitri, Kevin

Volgende week :

Nemen we het op tegen Boerenbond Broechem.  Een stevige ploeg waar we het nooit gemakkelijk tegen hebben.  Wedstrijden die meestal gelijkopgaan en met het kleinste verschil door een van beide partijen worden afgesloten.  Of maken we hiermee komaf en blijven we veel goals incasseren, maar nog meer maken?