5 september 2021SK ‘s Gravenwezel-Schilde KWB Hombeek  :  1 – 3

Wat moest u weten ?  Vorig jaar gingen we 1-1 gelijkspelen in Schilde.  Wat ons vooral opviel was dat het een heel jonge ploeg was die het ons zeer moeilijk maakte.  Bij de opwarming zagen we dat de ploeg nog steeds bestond uit jonge veulens van rond de twintig.

1ste helft : Na een gelijkopgaande eerste 5 minuten mocht Dimitri na 8 minuten inwerpen.  Wally kreeg de bal, ging nog even door langs de lijn en zette voor.  Een goed gevolgde Wesley hoefde maar binnen te tikken : 0-1.  Na een dik kwartier een misverstandje tussen Dimitri en Mark, kans voor de thuisploeg, maar Glenn redde de meubels.  Vrije trap van Mark netjes in de 16 gedropt, maar Gianni kon er zijn kop net niet voldoende tegenzetten.   Met nog vijf minuten te gaan dribbelde Gianni zijn mannetje compleet tureluurs aan de rand van de 16, maar zijn voorzet kon net niet binnengeduwd worden.  Mark pakte dan uit met een judogreep om een doorgebroken Schilde-speler af te stoppen.  We dachten eerst dat het een ippon was, maar aangezien zijn tegenstrever het veld niet raakte met rug of schouders was het gewoon een wasa-hari.  De scheidsrechter beoordeelde, volledig terecht, de ingreep goed voor rood en Mark mocht gaan douchen.

2de helft : Met een man minder, slechts één reserve op de bank en Schilde met 5 spelers op de reservebank zou het zeer moeilijk worden om de voorsprong vast te houden.  Nochtans was de eerste grote kans na 5 minuten voor ons.  Combinatie Gianni, Wesley, Wally en terug naar Wesley, maar een ver uitkomende keeper was net iets sneller op de bal dan Wesley.  Dan een ongelukkige terugspeelbal naar Glenn.  Vrije trap vanaf een meter of 10, met negen man op de doellijn en Jonas kon de bal wegwerken.  Na een kwartier gebeurde er waarvoor we vreesden.  Een hoekschop werd eerst afgeweerd, maar de bal kwam toch snel terug en werd binnengetrapt : 1-1.  Witse werd dan geveld, niet door een tegenspeler, wel door de zon.  Kevin kwam hem vervangen.  Wesley kon alleen op de keeper afgaan, maar knalde op de lat.  De bal kwam bij Kevin die simpel 2 man dribbelde en de bal terug tot bij Wesley duwde en die maakte zijn 2de van de dag : 1-2.  Nog geen 5 minuten later kon Wally de bal afpakken van zijn tegenstrever en ermee op de keeper afstormen.  Wesley was goed meegevolgd, maar Wally knalde zelf de 1-3 tegen de netten.  Compleet onverwacht stonden we 2 goals voor.  Schilde zette alles op alles , bracht al hun verse krachten in, kreeg voldoende kansen om te scoren, maar lieten het ofwel zelf afweten of werden gestopt door onze spelers die allemaal de ziel uit hun lijf liepen en knokten  om de voorsprong te behouden.  Als onze veldspelers dan toch eens een kans weggaven was er nog Glenn in doel die tot twee maal toe een gemaakte goal met een handje nog naast of over kon duwen : schitterend gedaan van onze keeper. 

Scoreverloop :

8 :   0 – 1 : Wesley (Wally)

59 : 1 – 1

65 : 1 – 2 : Wesley (Kevin)

68 : 1 – 3 : Wally

Ploeg :

Basis : Glenn – Jonas, Teck, Mark, Dimitri – Kenneth, Wally, Jelle, Witse (64) – Gianni, Wesley

Bank : Kevin (64)

Statistieken :

Goals: Wezze: 2 – Wally: 1

Assists: Wally, Kevin: 1

Volgende week :

Nemen we het op tegen Dynamica.  Alhoewel ze vorig jaar ook al in onze reeks zaten is het een volslagen onbekende tegenstrever.  Je weet wel, covid en zo…