11 oktober 2020  :  KWB  Hombeek  –  FC  Bariton  :  5  –  2

Vooraf : Onze coach kon beroep doen op 14 man om Bariton te bekampen. Amin, die na een avondje stappen zelfs nog problemen had om zijn hemd deftig te knopen, bleef nog even langs de kant.  Jonas en Wesley mochten hem gezelschap houden.  Aangezien er geen scheidsrechter kwam opdagen werd er met de mensen van Bariton afgesproken dat elke ploeg één helft voor een scheidsrechter ging zorgen. 

1ste helft : Na een minuut al een schot van Louis dat door de keeper in hoekschop werd geduwd.  Louis kon de hoekschop van Kenneth richting doel koppen, maar de keeper zat er terug tussen.  Kenneth houdt de bal nog binnen, zet voor, Kevin kopt naast.  Actie van ons op rechts, bal wordt afgeweerd, maar Wally kan hem terug veroveren, dribbelt verdediger en keeper en 1-0.  Louis met een mooie actie en voorzet vanop rechts, maar voor doel kan er niemand afwerken. Solle met de lange bal naar Kenneth, die voorbrengt en nu kan Kevin met de kop wel scoren : 2-0.  Aftrap nog maar net gegeven of Bariton kan op links doorgaan, Dimitri komt te laat en veroorzaakt een penalty die door een Baritonner naast wordt getrapt.  De spits van Bariton had blijkbaar de smaak te pakken want hij ging nogmaals voorbij Dimitri, maar de bal werd in hoekschop verwerkt.  Wij waren blijkbaar wat in slaap gesukkeld want Bariton mocht nogmaals doorstoten, maar Glenn werkte met de voet in hoekschop.  Gianni met een schot uit de draai, maar de keeper pakt.  We hadden het duidelijk nog niet begrepen en Bariton mocht nog maar eens te gemakkelijk doorgaan, nu via de rechterflank, en de 2-1 maken. Solle onderschept de bal op het middenveld, pakt enkele meters en knalt dan onhoudbaar de 3-1 tegen de netten.  Mark met een goede diepe bal, maar Kevin moest een iets te opzichtig foutje maken om de bal te kunnen meepakken en weg kans.  Net voor rust dan nog een bal van de Solle in de zestien, Gianni er snel naar toe, maar zijn schot gaat nipt naast de kruising.

2de helft : Onze drie wisselspelers kwamen Gert, Kevin en Kenneth vervangen.  De aftrap nog maar net gegeven of Amin ging al het lijntje af en zette de bal voor doel, waar Wesley hem maar binnen te lopen had : 4-1.  Net daarna terug een kans voor ons, maar Wally zijn schot strandde op de paal.  Vijf minuten ver en wat flipperkast-voetbal in onze zestien, maar eerst Glenn en daarna Jelle halen de bal voor de lijn weg.  Louis met de voorzet, een compleet vrijstaande Wally trapt in de handen van de keeper en zeggen dat een voetbalgoal bijna zeven en een halve meter breed is.  Wally gaat achter de bal aan, komt in botsing met de bezoekende keeper maar de bal gaat wel in doel : 5-1.  De bezoekende keeper had zich bij deze actie geblesseerd en zodoende moest Bariton met tien man verder.  Gianni met de actie, Wesley trapt, via de keeper en de deklat komt de bal terug in het spel.  Halverwege de tweede helft dan een misverstandje tussen Jelle en Glenn en de Bariton spits profiteerde ervan om de 5-2 binnen te duwen.  De wedstrijd doofde hierna stilletjes aan uit.  Gianni zette Wesley nog wel eens op weg naar doel, maar de keeper reageerde attent en was de Wesley net iets te snel af.  Meteen de laatste actie van Gianni, want ook hij moest geblesseerd het veld verlaten zodat wij ook met tien man de wedstrijd volmaakten.

Scoreverloop :

10’  :  1 – 0  :  Wally

20’  :  2 – 0  :  Kevin (Kenneth)

32’  :  2 – 1

36’  :  3 – 1  :  Solle

46’  :  4 – 1  :  Wesley (Amin)

65’  :  5 – 1  :  Wally

70’  :  5 – 2

Ploeg – statistieken :

Basis : Glenn – Gert (45), Mark, Jelle,  Dimitri  – Kenneth (45), Solle, Gianni, Louis – Wally, Kevin (45)

Bank : Jonas (46), Amin (46), Wesley (46)

Niet op wedstrijdblad : Michael

Doelpunten :

5  :  Wally

3  :  Amin, Kenneth

1  :  Kevin, Solle, Wesley, Sassi, Jelle, Mark – own-goal

Assists :

4 : Wally

2 : Gianni, Amin

1 : Kenneth, Jochem

Volgende week : Een onvervalste topper, want we moeten het opnemen tegen Jolika.  Met een wedstrijd minder staan ze een punt achter ons.  Wie wint, komt aan de leiding.  Bij een gelijkspel kunnen er enkele andere ploegen profiteren en over ons en Jolika wippen.  Bij verlies kunnen we, in het slechtste geval, zelfs van de eerste naar de vijfde plaats tuimelen.