4 oktober 2020  :  KSK ’s Gravenwezel Schilde B  –  KWB  Hombeek  :  1  –  1

Vooraf : Ze hadden ons verteld dat Schilde net onder het dikke-nekken niveau was van Brasschaat dus geen polo deze week, maar wel een net pak voor onze spelers om op verplaatsing te gaan.  Er was ook een pre-wedstrijd, sommige spelers waren het delirium al nabij toen ze rood-geel zagen winnen.  Onze coach moest kiezen uit 14 spelers.  Echt gemakkelijk was het niet want met Gianni, Jochem en Sassi had hij drie spelers voor één plaats in de spits.  Voor de rest was de keuze beperkt omdat Jelle zelf verkoos om niet te starten na zes hamburgers binnengespeeld te hebben op zaterdagavond en dit nog eens doorgespoeld te hebben met een flinke steak.

1ste helft : We begonnen goed met bijna onmiddellijk een schot van Gianni dat over ging.  Na 3 minuten pech voor Jelle, of was het Teck?  Voor beiden dus, want Teck moest al van het veld na een voetblessure en Jelle mocht met nog een opspelende maag invallen.  Daarna was het de beurt aan Glenn om zich twee keer na elkaar te onderscheiden op gevaarlijke schoten.  De jonge veulens van Schilde lieten ons meermaals achter de bal en man lopen, maar buiten enkele schoten van ver, waren ze niet echt gevaarlijk.  Van onze kant moesten we ook wachten tot minuut 25 om na een hoekschop wat warrige momenten te creëren in het plaatselijk doelgebied.  Dan toch eens een goede  kans voor ons.  Voorbereidend werk van Gianni en Kenneth, maar Wally vond de keeper op zijn weg.  Schilde reageerde met een snelle uitbraak, maar Dimitri en Glenn losten het probleem op.  Waarop wij reageerden met een counter die een hoekschop opleverde.  Wally vond de keeper op zijn weg naar doel, maar een goed gevolgde Kenneth duwde de door de keeper afgeweerde bal netjes binnen : 0-1.  Said dan met een voorzet, maar de bal botste net slecht voor Gianni, zodat hij met zijn minst goede voet moest uithalen en de keeper kon pakken.

2de helft : Net als in de eerste helft, bracht minuut 3 van de tweede helft ons geen geluk.  Na een hoekschop kon Schilde met een mooie volley gelijkmaken.  De jeugdige Schildenaars, het hadden allemaal kinderen kunnen zijn van Dimitri, namen het initiatief over.  Zeker toen er nog eens 3 verse jonge veulens ingebracht werden en wij alleen Jochem konden brengen voor een totaal leeggespeelde  Said.  Buiten enkele ongevaarlijke schoten langs beide kanten konden we jammer genoeg niets meer noteren wat voetbal betreft.

We vinden het wel spijtig dat één van de wissels van Schilde (hun nr. 23) blijkbaar een compleet geschifte coke-head was die meer op onze spelers trapte dan op de bal, iedereen uitdaagde en na de wedstrijd Mark dan nog eens verbaal aanviel en toen onze spelers in de kleedkamer zaten daar nog eens kwam zeggen dat hij het wel eens zou uitvechten op de parking.  Beste bestuursleden van Schilde, hou zo’n spelers uit de ploeg en ver weg van het veld want het brengt niets op, alleen maar miserie.

Scoreverloop :

33’  :  0 – 1  :  Kenneth

48’  :  1 – 1

Ploeg – statistieken :

Basis : Glenn – Jonas, Mark, Teck (3),  Dimitri  – Wesley, Gert, Said (70), Kenneth – Wally – Gianni

1 : Amin, Jochem

Volgende week : Mogen we terug een volkomen onbekende ploeg bekampen : FC Bariton uit Wechelderzande.  We zullen zien wie er na 90 minuten het hoogst van de toren mag blazen.