12 januari 2020  :  KWB  Hombeek  –  Team Pouvri  :  4  –  1

Vooraf : Voor de wedstrijd tegen Pouvri konden we beroep doen op 13 man.  In het begin van het seizoen verloren we met 6-3 van Pouvri.  Vooral hun spits met het nummer 9 maakte indruk met 5 doelpunten.  Onze coach had echter een plannetje om dit niet opnieuw te laten gebeuren : kort en agressief dekking spelen op hun spits.

1ste helft : De eerste helft begon gelijkopgaand, maar de eerste grote kans was voor ons.  Amin kon goed doorlopen, maar de bezoekende keeper had het gevaar tijdig gezien en kwam goed uit zodat hij op de rand van de 16 de bal nog net kon wegwerken voor Amin kon uithalen.  Werkte het plannetje van onze coach ?  Blijkbaar toch nog niet echt goed, want jawel de 9 van Pouvri kon scoren uit een scherpe hoek : 0-1.  We reageerden echter onmiddellijk en 2 minuten later hingen de bordjes terug in evenwicht.  Wesley verplichte de bezoekende keeper tot een redding, die een hoekschop opleverde voor ons.  Na wat geharrewar voor doel kwam de bal via Solle en Said tot bij Dimitri die de bal binnenfrommelde : 1-1.  Wat later pakte Glenn uit met een goede save om een nieuwe bezoekende voorsprong te voorkomen.  Die voorsprong kwam er voor ons.  Wally snel diep naar Wesley, die nog eens zijn snelheid demonstreerde en de 2-1 aantekende.  De bezoekende spits dacht dan een strafschop te versieren, maar de scheidsrechter liet zich niet vangen door de schwalbe.  Wally kon doorgaan, maar besloot om het balletje op zij te leggen in plaats van zelf zijn kans te wagen.  Amin lette echter goed op en kon de pass van de verdediger onderscheppen, maar besloot op de keeper.  Amin met de pass, Gianni met het schot, keeper met de redding.  Op slag van rust stuurde Solle Gianni weg en die diepte onze voorsprong nog wat verder uit : 3-1

2de helft : Said moest op zijn kindjes gaan passen en werd vervangen door Jochem.  Glenn voelde zich niet te best en werd als doelman vervangen door Mark.  Pouvri kwam het best uit de kleedkamer en na drie minuten likte een schot onze deklat.  Het waren wij echter die opnieuw scoorden.  Gianni met de pass naar Wally, bal gered maar een goed gevolgde Amin kon de 4-1 op het scorebord zetten.  Mark voorkwam dan een treffer van Pouvri door de bal op werkelijk verbluffende wijze uit de voeten te halen van de bezoekende spits.  Pouvri nogmaals, maar de bal ging voorlangs zonder dat er iemand een voet kon tegenzetten.  Hoekschop voor de bezoekers, maar de lage kopbal ging naast.  De bezoekers bleven drukken en zagen een bal in het zijnet getrapt.  Onder druk versloeg Wesley bijna zijn eigen keeper, maar Mark had weer een schitterende parade in huis.  Met nog een 5-tal minuten te gaan claimde Pouvri nogmaals een penalty en om eerlijk te zijn het was een twijfelgeval, maar de scheidsrechter floot niet.  Amin had nog even het magische spuitbusje nodig, Solle pakte nog geel, de bal werd soms lukraak weggetrapt, maar we hielden stand en behaalden een duurbevochte zege tegen de derde in het klassement.  Proficiat mannen !… en een extra pluim voor Teck die achteraan outstanding was.

Scoreverloop :

12’ : 0 – 1

14’ : 1 – 1 :  Dimitri (Said)

25’ : 2 – 1 : Wesley (Wally)

45’ : 3 – 1: Gianni (Solle)

52’ : 4 – 1 : Amin

Ploeg – statistieken :

Starters : Glenn – Michael N, Teck, Gert, Dimitri – Wesley, Solle, Saïd, Wally – Gianni – Amin

Bankzittters : Jochem, Marc

Andere aanwezige spelers : Robbie, Bart, Kevin

Doelpunten :

12: Wally

9: Wesley

5: Michael DC

4: Solle

2 : Amin

1 : Jochem, Jordi, Gianni, Saïd, Louis, Teck, Dimitri

Assists :

9 : Wally

6 : Solle

4 : Wesley

2 : Martijn, Mark

1 : Amin, Jordi, Teck, Louis, Gert, Said

Volgende week : Moeten we naar Zemst om Union Malinese te bekampen.  We hopen dat we aan voldoende spelers geraken of dat de wedstrijd alsnog kan verplaatst worden want er zijn heel wat spelers die zondag niet kunnen.