10 november 2019  :  VK Ludwina Bonheiden  –  KWB  Hombeek  :  1  –  7

Vooraf : Na het debacle van vorige week, tijd om ons te herpakken.  Konden we dit doen tegen Bonheiden ?  Coach Robbie kon geen beroep doen op ons centraal verdedigingsduo Teck en Mark.  Na zijn ongepast gedrag van vorige week werd Jordi door het bestuur zelf op non-actief gezet.  Met Bart, die niet noodzakelijk moest spelen volgens zijn eigen woorden, waren er toch nog 13 spelers aanwezig die wel de bal wilden voelen.

1ste helft : Na een studieronde van vijf minuten, gaf Wally een goede cross tot bij Michael DC, die vond de Solle, maar de Solle miste de kans.  Iets wat hij enkele minuten wel rechtzetten door Michael DC diep te sturen die beheerst afwerkte : 0-1.  Wat later kreeg Saïd de bal wat ongelukkig tegen zijn hand en strafschop voor Bonheiden.  Glenn kon de strafschop nog even aantikken, maar hij ging toch tegen de netten : 1-1.  Bonheiden putte kracht uit het doelpunt en kwam gevaarlijk opzetten, maar Glenn kwam twee keer gepast ver en zeer goed uit.  Na 25 minuten vond Wally het overwicht van Bonheiden wel welletjes.  Onze kapitein veroverde zelf de bal, ging door en 1-2.  Wally vond dan Louis, maar diens schot ging net naast.  Dan was het aan de scheidsrechter om zich te laten opmerken, met veel lawaai duwde hij de Solle een gele kaart onder de neus.  Waarom ?  Het was voor iedereen onduidelijk.  Louis pakte dan uit met de mooiste assist van de wedstrijd.  Michael had wel twee pogingen nodig om de 1-3 stand tegen de touwen te trappen.

2de helft : Bij Bonheiden hadden ze blijkbaar straf water gekregen onder de rust, want ze zetten ons meteen onder druk wat na een vijftal minuten een grote kans opleverde die net overgetrapt werd.  Vrije trap van Saïd in de 16 gedropt, Solle tot bij Wally, die opnieuw naar de Solle speelt en dan de bal terugkrijgt en er 1-4 van maakt.  Gianni naar de Solle die foutief gestopt werd in de 16.  Penalty en Saïd zette deze feilloos om.  Met een snelle vrije trap bereikte Gert dan Wesley die de 1-6 maakte.  Bonheiden kwam dan nog eens opzetten, schouderduel van hun aanvaller met Gert.  Niettegenstaande de aanvaller kon doorgaan vond de scheidsrechter het toch nodig om geel te geven aan Gert, al even onbegrijpelijk als de gele kaart voor de Solle.  Zeker als niet lang daarna een Bonheiden speler een aanval afbrak door met zijn hand de bal weg te slaan en Martijn langs achter tegen de enkel getrapt werd.  Beide keren zonder geel.  Wesley kwam dan nog aan enkele kansen, de keeper redde telkens goed.  Uiteindelijk dan toch nog een doelpunt voor Wesley na voorzet van Wally.  Het laatse wapenfeit was een schot van Michael N dat de lat likte na een hoekschop.

Scoreverloop :

8’ : 0 – 1 : Michael DC (Solle)

15’ : 1 – 1

25’ : 1 – 2 : Wally

33’ : 1 – 3 : Michael DC (Louis)

55’ : 1 – 4 : Wally (Solle)

57’ : 1 – 5 : Saïd op penalty

60’ : 1 – 6 : Wesley (Gert)

80’ : 1 – 7 : Wesley (Wally)

Ploeg – statistieken :

Starters : Glenn – Michael N, Gert, Saïd, Dimitri – Louis, Solle, Martijn, Michael DC – Wally – Jochem

Bankzittters : Wesley, Gianni

Andere aanwezige spelers : Bart, Kevin, Robbie

Doelpunten :

12: Wally

7: Wesley

4: Michael DC

3: Solle

1 : Jochem, Jordi, Amin, Saïd

Assists :

7 : Wally

5 : Solle

4 : Wesley

1 : Mark, Amin, Jordi, Teck, Martijn, Louis, Gert

Volgende week : Mogen we na vier weken eindelijk nog eens thuis spelen en bekampen we Lier United.  Een ploeg die net als wij onderaan bengelen in het klassement.  Een tweede overwinning op rij zou welkom zijn.