27 oktober 2019  :  VFL Malines  –  KWB Hombeek  :  4  –  1

Vooraf : Bijna een thuiswedstrijd want Malines speelt sinds dit seizoen op de terreinen van Huis Ten Halve.  Enkele “ouderen” konden vaststellen dat er hier en daar een likje verf en een nieuw dak op de kleedkamers te zien was, maar dat de tijd er voor de rest 30 jaar was blijven stilstaan.  Onze coach kon door allerlei redenen geen beroep doen op Glenn, Jonas, Jochem, Mark, Jordi, Said en Kevin.  Gelukkig waren onze twee nieuwste aanwinsten Thibo en Louis er zodat er toch 12 spelers op het wedstrijdblad stonden.

1ste helft : Hoe dramatisch kan je aan een wedstrijd beginnen ?  Nog maar net bezig of we stonden al 1-0 achter.  Een doorsteekpas van aan de middellijn, Dimitri zijn diesel was duidelijk nog niet opgewarmd en meer dan hopeloos achter de alleen doorspurtende spits aanlopen lukte niet.  Er was dan wel een kans voor Martijn, maar na 5 minuten was het al 2-0.  Gert ging niet vrijuit bij deze fase.  Als een verdediger of keeper een fout maakt, valt dit naturlijk harder op dan een spits die vijf kansen verkwanselt.  We probeerden het tij te keren.  Wesley met een cross naar Dimitri, die Wally kon bereiken, maar diens schot ging net over de winkelhaak.  Op het kwartier Solle met een lange bal over de verdediging in de loop van Amin die de keeper netjes lobt : 2 – 1.  Solle met een schot, maar de bal wordt nog aangetikt en gaat in hoekschop.  Iets voorbij het half uur, komt Thibo goed uit, verhinderd de 3-1, maar krijgt wel de knie van de tegenstrever vol op zijn gezicht.  Enkele minuten later werkt Thibo de bal in hoekschop.  De hoekschop wordt na wat getik uiteindelijk een schot op doel, maar de deklat helpt ons. 

Blijkbaar was de knie van de tegenstrever Thibo toch niet goed bekomen want tijdens de rust ging het licht plots uit bij hem.  Hij werd met de ziekenwagen afgevoerd en het verdict was niet te best : een zware hersenschudding. 

2de helft : Hierover kunnen we kunnen kort zijn.  De thuiskeeper stopte twee schoten van Wesley en Wally knalde op een verdediger.  In de laatste 5 minuten kon Malines nog twee maal scoren op de counter.

Scoreverloop :

2’ : 1 – 0

6’ : 2 – 0

15’ : 2 – 1 : Amin (Solle)

85’ : 3 – 1

88’ : 4 – 1

Ploeg – statistieken :

Starters : Thibo – Imed, Gert, Teck, Dimitri – Wesley, Solle, Martijn, Wally – Gianni – Amin

Bankzittters : Louis

Andere aanwezige spelers : Jordi, Hans, Kevin

Doelpunten :

10: Wally

5: Wesley

3: Solle

1 : Jochem, Michaël, Jordi, Amin

Assists :

5 : Wally

4 : Wesley

3 : Solle

1 : Mark, Amin, Jordi, Teck, Martijn

Volgende week : Bekampen we Lucyvo.  Een wedstrijd die we moeten winnen om niet hopeloos te verdrinken in de kelder van het klassement.  Oppassen geblazen : deze jongens speelden gelijk tegen Malines !!!