22 september 2019  :  RB  Elzestraat  –  KWB  Hombeek  :  4  –  2

Vooraf : In de eerste wedstrijd van het seizoen had Elzestraat, de kampioen van de vorige 3 jaar uit onze reeks Blaasveld, afgedroogd met 2-11.  Malines, vorig jaar toch ook geen meeloper, kreeg een droge 8-2 rond de oren.  De schrik voor een afstraffing zat er dus in, zeker omdat we met Thomas en Joeri toch 2 aanjagers van onze ploeg kwijt zijn.

1ste helft : De eerste minuten verliepen gelijk opgaand.  Na zeven minuten was er een eerste uitbraak van Elzestraat.  Gianni, die zou uitgroeien tot onze man van de match, moest er een serieus sprintje uitpersen om een voorzet te voorkomen.  Na 20 minuten kon de spits van Elzestraat, randje buitenspel, vertrekken, voorzetten en aan de tweede paal werd de 1-0 aangetekend.  Gianni met de actie door het centrum, maar Wally trapte te zwak.  Mooie actie van ons over Wally en Wesley tot bij de Solle, die de bal jammer genoeg keihard op een verdediger trapt.  Solle met de goede pass, Wally en Jordi stormden er naar toe, maar de plaatselijke verdediger was nog net iets sneller bij de bal en kan wegtrappen.  Aanval over rechts, Jonas had de bal moeten buiten trappen, maar deed het niet zodat Elzestraat er 2-0 van maakte.  Na 35 minuten viel Martijn in voor Said die duizelig van het veld moest, nadat hij met zijn hoofd onzacht tegen de grond gekwakt was.  Vlak voor rust terug een uitbraak van Elzestraat en 3-0.

2de helft : Na drie minuten een inworp van Dimitri, Wally pakt aan, draait en trapt de bal net buiten de kruising.  Wat later kreeg Wally ook een serieuze klap tegen zijn kaak te verwerken bij een kopduel.  Gelukkig kon hij verder spelen, maar na de wedstrijd moest hij de boterhammen aan zich laten passeren want bijten ging niet.  Een minuut later moest Glenn gepast tussenkomen.  Dan ging het via Martijn en Wally snel tot bij de Solle die er 3-1 van maakte.  Na tien minuten een actie van Wesley en Wally met de aansluitingstreffer : 3-2.  Actie van ons over verschillende personen, Jordi knalt in het zijnet.  Glenn had dan terug een goede parade nodig om een tegengoal te voorkomen en aan de overkant zag Jordi zijn schot na een hoekschop geblokkeerd.  We gingen vol door en Solle kreeg een kans, maar de keeper kon in hoekschop duwen.  De hoekschop leverde een nieuwe hoekschop aan de andere kant op.  Jordi trapt hem voor doel, Gianni kopt goed, maar de keeper pakt al even goed.  Met nog een kwartier te spelen kwam Elzestraat nog eens gevaarlijk opzetten.  Dimitri wou ontzetten, maar zag zich gestopt door zijn eigen voetbalschoen, waarvan de zool plots loskwam.  De spits door en 4-2.  Duidelijk geen goed idee om in Spanje in de solden voetbalschoenen te kopen, zelfs al zijn ze van Adidas.  Elzestraat versierde hierna nog twee goede kansen, maar trapte over en naast.  Hun keeper moest nog in de voeten van Wesley duiken om een nieuwe aansluitingstreffer te voorkomen, maar het bleef uiteindelijk 4-2.

Scoreverloop :

20’ : 1 – 0

32’ : 2 – 0

39’ : 3 – 0

51’ : 3 – 1 : Solle (Wally)

55’ : 3 – 2 : Wally (Wesley)

75’ : 4 – 2

Ploeg – statistieken :

Starters : Glenn – Jonas, Gert, Teck, Dimitri – Wesley, Solle, Said, Gianni, Jordi – Wally

1 : Mark, Amin, Solle, Jordi

Volgende week : Bekampen we Goka uit Bonheiden.  Ze hebben net als ons nog maar 3 punten gesprokkeld.  Als we willen stijgen in het klassement is een overwinning dus noodzakelijk.  Een interim-verslaggever zal u op de hoogte houden, want deze verslaggever is weeral eens afwezig.  We beloven om meer aanwezig te zijn vanaf oktober.