2 september 2018: Plenke Werchter – KWB voetbal Hombeek : 1 – 2

Voorbeschouwing : In het tussenseizoen zagen we met Jerre één van onze betere spelers vertrekken. Na een jaar “out” geweest te zijn met knieproblemen kon Mark opnieuw spelen en ook de Winghe is terug na een “uitleenbeurt” in Afrika. Jordi is dan weer volledig nieuw in onze groep, alhoewel hij alle ploegen kent want twee jaar geleden speelde hij nog bij het ter ziele gegane “The Sylvesters”. Op Habel : gescheurde kruisbanden, moeten we de eerste maanden nog niet rekenen en ook Wesley is voorlopig nog niet fit. Met nog enkele afwezigen omwille van allerlei redenen zag onze coach 13 spelers opdagen om Werchter te bekampen. Vorig jaar speelden we er nog gelijk, dus eenvoudig zou het niet worden om de 3 punten mee te nemen.

Ploeg : Glenn – Jonas, Mark, Youri, Dimitri – Jordi, Said, Teck, Angelo – Solle – Wally

Op de bank : Gert (60’ / Said), Jochem (75’ / Angelo)

Onze nieuwkomer Jordi besloot al na enkele minuten in het zijnet en Wally zag een open kans gestuit door de keeper. Iets wat hem 5 minuten later nagedaan werd door Angelo. Na een kwartier kregen we een vrije trap. Youri trapte over de grond, naast het muurtje, maar de keeper ging gepast plat. Solle blokt een speler af, geeft de bal mee met Wally, maar alleen voor de keeper kon Wally het niet afmaken. De keeper brengt de bal terug in het spel, maar een attente Wally onderschept hem meteen speelt door naar Jordi en 0-1. Over de rest van de eerste helft kunnen we kort zijn : er viel niet meer te beleven.

Werchter ging furieus van start in de 2de helft. Youri mistte zijn interceptie, maar Glenn kwam gepast uit. Na zeven minuten mocht een Werchter speler veel te gemakkelijk oprukken doorheen het centrum en de 1-1 was een feit. Werchter met een vrije trap, maar Glenn pakt. We kwamen terug beter in de wedstrijd en na een kwartier kon een mee opgerukte Mark de bal mooi doorspelen naar Wally die ons op 1-2 bracht. De wedstrijd ging nu goed over en weer. Solle met de pass naar Wally, maar de afwerking ontbrak. Een schot tegen de lat voor Plenke. Angelo met een verre inworp, Mark kopt over. Uitbraak van de thuisploeg, Glenn komt gepast uit en kan de bal wegwerken. Angelo met een goede hoekschop, Solle kopt, maar de keeper pakt uit met een schitterende save. Nieuwe hoekschop, zelfde scenario alhoewel de save nu iet minder schitterend was. Solle met een schot naast. Wally en Solle rollen de rechterflank op, de keeper kan de bal nog net voor Jochem zijn neus wegwerken.

Nabeschouwing : Verdiende overwinning al hadden we het even moeilijk vlak na rust. Blijkbaar weet ook nog niet iedereen dat Angelo ver kan inwerpen, een “wapen” dat we meer zouden moeten benutten. De tegengoal was dan weer typisch : niemand die de tegenstrever een strobreed in de weg legde… onze trainer weet waaraan hij moet werken donderdag.

Voor de statistieken :

20′ : 0-1 : Jordi (Wally)

52′ : 1-1

60′ : 1-2 : Wally (Mark)