30 maart / beker : Sylvesters Mechelen – KWB Hombeek : 1 – 3

Met 14 spelers en een coach die eventueel nog kon invallen trokken we naar het Sylvesterstadion. Na onze nederlaag tegen hen van vorige week in de competitie hadden we iets goed te maken in de bekerwedstriijd.

Na 8 minuten was de eerste kans voor ons. Een goed pass van de Fonny naar Wesley, maar de keeper pakt het schot van Wesley. Dan Patcho mooi naar Sander, maar de actie afgefloten omdat Wesley buitenspel liep. We waren duidelijk beter, maar na 17 minuten kregen we een koude douche te verwerken. Even een misverstand in de verdediging tussen Nico en Thomas, kreeg Nico een duw van een Sylvester of niet, hij ging in elk geval tegen de grond en de 1-0 stond op het bord. Patcho reageerde direct met een mooie lobbal over de verdediging zette hij Sakke op weg naar doel, maar diens schot ging naast. Nog geen minuut later terug Patcho met een goede bal naar Wesley, maar ook die mist. We zetten druk en Gert kon een weggetrapte bal aan de middellijn met een stevige kopslag in de Sakke zijn voeten krijgen. Sakke alleen op weg naar de keeper en 1-1.

Na de rust kwam Jordi in voor Jonas. Na 7 minuten stuurde Patcho, Wesley weg. Wesley tikte de bal slim opzij en de Sakke maakte zijn tweede van de dag : 1-2. Patcho weer met een goede inspeelpass, Thomas besloot naast. Wat later werd Patcho vervangen door Brian. Sylvesters probeerden ons onder druk te zetten en Jordi moest een gevaarlijk schot in hoekschop werken. Sakke met een uitbraak, Balletje opzij voor Wesley, maar die moest iets te ver uitwijken. Dan een hoekschop van Wesley, Teck kopt de bal centimeters naast. Sakke die Wesley een kans aanbied, maar de bal nipt naast. Sakke had zich bij die actie bezeerd en moest noodgedwongen naar de kant. Bob kwam hem vervangen en dit betekende heel wat geschuif in de verdediging. Sylvesters profiteerden van onze onzekerheid en we kwamen goed weg toen een bal eerst op de paal spatte en andere kans nadien nipt overging. Net voor affluiten een verre uittrap van Nico. Wesley met de bal door op rechts, voorzet centraal voor doel en Imed kan in 2 tijden de keeper kloppen : 1-3. Wedstrijd gespeeld.

Ploeg : Nico – Winghe, Gert, Teck, Joans (41’ Jordi) – Imed, Thomas, Patcho (50’ Brian), Fonny – Sakke (65’ Bob), Wesley

Langs de lijn : Coach Bart die zag dat het goed was en we nog een kans behouden op bekerwinst.

Conclusie : Stukken beter dan vorige week met een glansrol voor de 45-jarige Patcho. Hij is zeker niet meer de snelste op het veld, maar zijn passes waren wel op maat en brachten onze aanvallers telkens gevaarlijk voor doel. Ook een pluim voor Wesley die met zijn loopvermogen het de plaatselijke verdedigers meer dan lastig maakte en voor Jordi die achteraan alles wegwerkte wat er moest weggewerkt worden.