16 maart / competitie : KWB Hombeek – Boerenbond Broechem : 0 – 2

Na 3 voetballoze zondagen mochten we eindelijk, onder een stralend lentezonnetje, nog eens het gras op. Onze tegenstander was de in competitie ongeslagen kampioen Boerenbond. Even dachten we dat we maar net aan 11 man zouden geraken, maar enkele laatkomers deden ons spelerspotentieel nog aangroeien tot 17 man.

Van bij de aanvang hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Zowel wij als Boerenbond probeerden wel, maar de eerste twintig minuten konden we geen echt uitgespeelde kansen noteren. Dan ging het plotseling snel. Na 20 minuten een gevaarlijke uitbraak van de bezoekers. Nico was attent en trapte de bal weg aan de rand van de 16. Nog geen minuut later. Sakke zit goed tussen een laterale pass van 2 bezoekende verdedigers. Krijgt de bal in de 16, Patcho, Imed en terug de Sakke mogen naar doel trappen, maar telkens wordt de bal weggewerkt. Uitbraak van Boerenbond via de rechtse flank. Met twee verdedigers en twee aanvallers voor doel, komt de bal bij een “boer” terecht en 0-1. We waren even aangeslagen door zoveel tegenslag en Boerenbond drukte ons wat weg, dit resulteerde in nog een bal tegen de deklat. We herstelden ons en een 1-2 tussen Sakke en Thomas, werd door de Sakke net naast getrapt.

Met de rust bleven Patcho en Fonny in de kleedkamer. Hun vervangers waren Brian en Wesley, die zijn wederoptreden maakte na 4 maanden afwezigheid. Vijf minuten ver, trap van Iliass, de keeper pakt. Na 50 minuten ging Jonas naar de kant voor Bob. Gert schoof naar rechts en Bob werd laatste man. De scheidsrechter liet zich dan even opvallen door 2 penalty’s, netjes verdeeld over beide ploegen, niet te fluiten. Nico kon een knal van Boerenbond in hoekschop duwen, maar moest zich enkele minuten later toch gewonnen geven. Een afgeweerde bal viel voor een bezoekende voet en die haalde vanop 20 meter verschroeiend uit. Bal los in de haak, niets aan te doen en 0-2. Een moegestreden Jordi werd een kwartier voor tijd nog vervangen door Ruud. Teck pakte nog geel na een professioneel foutje en Nico schudde nog 4 prachtsaves uit zijn mouwen.

Ploeg : Nico – Jordi (65’ Ruud), Gert, Teck, Jonas (50’ Bob) – Iliass, Patcho (41’ Wesley), Thomas, Fonny (41’ Brian) – Imed, Sakke. Chriske en Bart besloten om zich niet vuil (of moe) te maken.

Langs de lijn : veel toeschouwers waaronder een bres heel jeugdige supporters van dezelfde “stam” : Ebbe, Kiki, Fran, River, Sid.

Conclusie : We streden voor wat we waard waren, maar moesten onze meerdere erkennen in Boerenbond. Op het einde behoedde Nico ons met enkele prachtsaves nog van zwaardere cijfers.

En nu de wereldbeker : nog minder dan 100 dagen en het is zover. Tegen Ivoorkust bleek nog maar eens dat er nog werk aan de winkel is voor Wilmots en zijn technische staf.