De gedachte vooraf dat deze tegenstanders misschien een ietwat te sterk zou zijn, bleek wel in de eerste minuten zo te zijn, want er was een druk van Vosberg die ons steeds op eigen helft hielt, zonder echter enig doelgevaar te scheppen.

7’ Eerste echte goeie aanval van onze spelers

10’ Counter aanval Vosberg : vosberg-speler wint het duel met Jonas aan linkerkant en verslaat tevens onze uitkomende keeper 0 – 1.

15’ Opeens is onze verdediging helemaal uitgeschakeld en staan er 3 spelers alleen op onze helft, maar gelukkig wordt het daaropvolgende doelpunt afgekeurd, en terecht want een speler van Vosberg tikt de bal vooruit waarna een andere speler van Vosberg , die er ook nog voorstond, over en wat dus een duidelijk geval was van buitenspel.

20’ via een assist van Illias kan de Sakke de doellijn afgaan en scoren : 1 – 1.

27’ Vrije trap Hombeek via de Solle: Patcho tikt binnen : 2 – 1.

33’ Druk van Vosberg resulteert in bijna doelpunt, maar via een prachtige tussenkomst van de Makke en de paal, wordt dit vermeden.

36’ Sakke kan de verdediging Vosberg uitschakelen, maar kan dan net niet afwerken op doel.

Geen wissel onder de rust

5’ Foutieve stop van den Bob resulteert in Geel, maar daarop volgende vrije trap voor Vosberg levert hun niets op.

Van dan af zit de match zowat op slot en gaat het zowat op en neer.

22’ Corner Vosberg , kopbal Vosbergspeler, Makke red doelpoging op grandioze wijze.

27’ Afstandsplaatsballetje Patcho : keeper tikt maar net over.

30’ Vervanging : Sakke out, Wim in.

31’ foutieve stop Jonas levert hem ook de gele kaart op. De daaropvolgend vrije trap wordt weer door onze keeper op een sublieme wijze gered.

40’ In de laatste minuut kan Jonas een doeltrap van een Vosberg speller nog net van de lijnen keren, en zo een gelijkspel vermijden.

Ploeg: Makke – Winghe, Bob, Gert, Jonas – Illias, Solle, Thomas, Gipsy – Sakke ( 30’ Wim), Patcho ( 37’ Chriske)

Conclusie : Wat een gedachte zou blijken dat Vosberg te sterk zou zijn voor ons, bleek helemaal niet te zijn. Inzet en doorzetting heeft ons vandaag de overwinning opgeleverd.

By Herman Lauwers