8 december / beker : KWB Hombeek – The Sylvesters Mechelen : 4 – 0

Vooraf : Eindelijk nog eens meer dan voldoende spelers : 15. Net nu onze coach Bart er niet was en Gert de honneurs moest waarnemen en de ploeg opstellen.

Nog geen twee minuten ver en Brian al met een goede voorzet. Het schot van Gipsy wordt afgeweerd door de keeper, Gipsy kan koppen op de rebound, maar de keeper pakt de bal. Sylvesters nam daarna het spel in handen, maar zonder echt kansen te scheppen. Na een kwartier konden ze op de counter wel bijna toeslaan. Goede voorzet vanop rechts, centraal duikt een speler alleen op voor de goal, maar hij besluit over. Dit was wel het sein voor ons om het spel over te nemen van de Sylvesters. Vrije trap van Imed, Jordi zet de bal voor, maar de keeper onderschept hem. Nog een uitbraak van de Sylvesters nu over links, maar de aanvaller besluit voorlangs. Sakke door, neergehaald op de rand van de 16. De scheidsrechter gaf wel een vrije trap, maar trok geen kaart. Combinatie tussen Sakke en Thomas, Sakke trapt naast. Sakke door, bal naar Gipsy die voorzet, maar een verdediger haalt de bal weg vlak voor Iliass. Sakke met de pass naar Gipsy, maar die trapt op de keeper. Imed tot bij Iliass, maar die levert een te zwak schot af. Gert goed de bal veroverd, mooi de Sakke gelanceerd, maar die besluit op de keeper. Net voor rust dan nog even een akkefietje tussen de Sakke en zijn tegenstrever. De scheidsrechter loste het goed op met een gele kaart voor beide spelers.

Met de rust werden Winghe en Iliass gewisseld voor Vos en Diego. Nog maar net terug begonnen en de Vos verraste al bijna Nico met een terugspeelbal. Hij ging gelukkig naast. De eerste echt goede actie van ons in de tweede helft leverde meteen een goal op. Samenspel Thomas-Diego. Diego met een goede dieptepass naar Gipsy die voorzet en Sakke die het afmaakt. Een kwartier ver en Sakke met een goede pass naar Imed, die rustig de 2-0 op het bord zet. Het sein voor onze coach om youngster Jordi te vervangen door ouderdomsdeken Patcho. Sakke naar Gipsy die alleen op de keeper afkan, maar veel te lang twijfelt en op de keeper besluit. Dan een kans voor Sylvesters, Gert werd uitgespeeld, maar Nico stond paraat. Na 25 minuten een Columbiaans hoogstandje, Patcho met een heerlijk overstapje, bal naar Sakke, terug naar Patcho en dan Diego die de 3-0 maakt. In de laatste minuut Imed met een solo, maar op de paal. Niettegestaande het spel niet stil gelegen had, floot de scheidsrechter nog niet af. Thomas pakte nog geel en na 5 minuten extra tijd maakte Brian op voorzet van Gipsy de 4-0. De scheidsrechter dacht blijkbaar dat we ook overuren uitbetalen want hij liet nog 2 minuten doorspelen. Waarom ?

Ploeg : Nico – Gert, Bob, Winghe (41’ Vos), Brian – Imed, Jordi (55’ Patcho), Thomas, Iliass (41’ Diego) – Sakke, Gipsy en Jonas die last had van zijn nek en uit voorzorg langs de kant bleef.

Langs de lijn : weeral veel supporters, ook van de tegenpartij waarbij een jongedame die blijkbaar iets te zwaar gefeest had daags voordien. Den Bosse stal de show met een valpartij nadat hij een bal gaan halen was. De lijnen te dik gekalkt Bosse ?

Conclusie : Het eerste kwartier was voor de Sylvesters, maar dan namen we resoluut het spel in handen. Een werkpunt blijft zeker het afwerken van de kansen, want die worden nog te vaak gemist.

En nu de wereldbeker : met twee Columbianen in onze ploeg volgen we vanaf nu ook de aanloop naar de wereldbeker in Brazilië. Patcho liet al even ziet tot wat de Columbianen technisch in staat zijn. Als de rode duivels het nog niet wisten uiteraard…