17 november / competitie : KWB Hombeek – Knuddeboys Nijlen : 4 – 5

Vooraf : Slechts 12 man aanwezig om de Knuddeboys te bekampen. Op zich geen probleem, maar we verwachten toch van onze spelers dat ze afbellen als ze niet komen : Vos ? Fonny ? Gipsy ? Wesley ?

We namen een blitz-start. Nog maar net bezig en Imed kon de Sakke al bereiken die net naast besloot. Vlak daarna kwam de bal voor Thomas zijn voet die de keeper iets uit zijn goal zag staan en hem met een knappe trap versloeg 1-0. De Knuddeboys deden ook aardig mee en na 12 minuten leed ons middenveld balverlies. Drie knuddes door, Nico weerde de eerste bal goed af, maar was toch verslagen in de rebound 1-1. Sakke kreeg de goede voorzet, maar besloot op de keeper. Thomas dan door op rechts, goede pass naar Imed, maar nog net onderschept door een verdediger. Halverwege de eerste helft Sakke aan de middellijn met een doorsteekpas naar Imed. Mooi de laatste man en keeper omspeeld en 2-1. Knuddeboys met een goede aanval. Nico moet uitkomen en maakt een fout net voor de 16. Geel voor onze keeper en een vrije trap. Nico kan de vrije trap wel afweren, maar deze beland recht in de voeten van een tegenstrever en die twijfelt niet 2-2. De wedstrijd bleef goed op en neer gaan met kansen voor beide ploegen. Sakke bereikte in de 16 Thomas, die onderuitgehaald werd en penalty. Sakke eiste de bal op en stak hem in de hoek. Vijf minuten voor rust ging jammer genoeg het licht even uit bij onze verdedigers. Een te slap pasje werd onderschept door een Knuddespeler en 3-3. Dadelijk daarna, Winghe met een veel te slappe terugspeelbal naar Nico, spits weg met de bal en 3-4. Nogmaals de verdediging in de fout en 3-5.

Veel wissels kon onze coach niet doorvoeren. Jonas kwam in de plaats van de Winghe en Gert en Bob wisselden van plaats. Onze spelers hadden duidelijk begrepen dat we zeker niet minder waren dan Knuddeboys en namen direct het initiatief. Een vrije trap van Patcho, na twee minuten in de tweede helft, strandde op de kruising. Diego besloot wat later tegen de paal. Thomas kopt na een hoekschop op de keeper. Sakke en Imed missen beide een open kans. Goede combinatie Diego, Imed en Sakke trapt op de keeper. Diego met een trap, de keeper red met de voet. Vrije trap Imed, keeper red met veel moeite. Dertig minuten hielden we de druk aan, maar goals vielen er jammer genoeg niet. Dan kwamen de Knuddeboys terug meer in het spel en de laatste 10 minuten werden nog een heuse thriller. Knuddeboys met een kans, maar in het zijnet. Jonas tot bij Imed, voorzet, maar aan de tweede paal komt Bob net te kort om in te tikken. Schot Knuddeboys, Nico kan er nog met zijn vingertoppen aan en duwt in hoekschop. Aanval van ons, Knudde onderschept en counter. Nico kan de bal nog net via de paal wegduwen. Hoekschop voor ons, veel volk in de 16, bal van hier naar daar en uiteindelijk kan Thomas hem binnentikken. 4-5 en nog 2 minuten te spelen. Nog een laatste wanhoopsoffensief dan, maar Imed trapt in de 42ste minuut de laatste kans en de verdiende gelijkmaker over.

Ploeg : Nico – Winghe (41’ Jonas), Gert, Bob, Jordi – Diego, Teck, Thomas, Patcho – Imed, Sakke

Langs de lijn : Onder andere coach Bart die het soms heel lastig kreeg en ook veel andere supporters waaronder oud-speler Walter DW. Na een kwartier zoeken achter een voor hem nog bekende speler had hij eindelijk door dat wij niet in het blauw speelden zoals vroeger, maar wel in het zwart-wit gestreept.

Conclusie : Aangename wedstrijd om te volgen langs de zijlijn. Jammer genoeg hadden onze verdedigers even een black-out en werd dit door de Knuddeboys serieus afgestraft. In de tweede helft herpakten ze zich wel. Jammer ook dat de aansluitingstreffer zo laat viel anders had er misschien nog iets meer ingezeten.