20 oktober / competitie : Vosberg sport Rumst – KWB Hombeek : 4 – 1

Vooraf : Met 15 man waren we om Vosberg te bekampen, daarbij 2 debutanten : Gert B en Ingo.

Nog geen minuut ver en Diego stak de bal mooi door naar de Vos, maar de keeper was nog net iets sneller op de bal dan de Vos. Na 5 minuten Gipsy tot bij de Sakke, goed schot, maar nipt naast. De eerste kans voor Vosberg kwam er na een afgeweerde bal, maar hun kapitein schoot naast. Vlak daarna hoekschop voor Vosberg, de bal op de paal gekopt. Jonas met een voorzet tot bij Gipsy, de keeper brengt redding. Halverwege de eerste helft even een misverstand tussen Winghe en Bob, de plaatselijke spits kan trappen, maar hij besluit naast. Na tweeëntwintig minuten een goede aanval van Vosberg. Winghe wordt op zijn flank op snelheid en kracht gepakt, bal goed voor en een inlopende speler doet wat hij moet doen : scoren 1-0. Ons middenveld kreeg geen greep meer op de wedstrijd. Winghe moest een bal voor de lijn weghalen, maar net voor rust werd het toch 2-0.

Met de rust werden Gert B. en Jordi vervangen door Brian en de Fonny. Winghe schoof een rij naar voor. We gingen terug het best van start. Diego zelf de bal veroverd, schot ging net naast. Vosberg testte nog eens de paal uit, de spits stond wel buitenspel. Na 11 minuten lukten we de aansluitingstreffer. Vos met een vrije trap en Sakke duwt aan de tweede paal binnen. Ingo kwam na een kwartier Gipsy vervangen. Hoekschop voorgezet door de Sakke. Eerste baltoets van Ingo en bijna 2-2. De keeper ging nog net op tijd plat. Vosberg reageerde en maakte niet veel later een mooie derde treffer. Met nog 5 minuten te spelen werden we helemaal uitgecounterd door Vosberg : 4-1.

Ploeg : Nico – Winghe, Bob, Teck, Jonas – Gert B (41’ Brian), Diego, Jordi (41’ Fonny), Vos (60’ Bart) – Sakke, Gipsy (55’ Ingo)

Langs de lijn : Daan, Marc, een heel jonge supporter, een iets oudere en zelfs drie vrouwelijke supportsters voor Hombeek. Veel, heel veel thuissupporters.

Conclusie : Onze ploeg mistte duidelijk maturiteit om de spelers van Vosberg opzij te zetten. Diego, de beste speler bij ons zondag, verzette wel bergen werk op het middenveld, maar vond zeker in de eerste helft te weinig steun bij de andere middenvelders.