13 oktober / competitie : KWB Hombeek – Jamaswapi Mechelen : 2 – 1

Vooraf : Drie weken geleden slechts 8 spelers, nu maar liefst 17 spelers. Gert was vrijwilliger om het gure weer niet te trotseren en zich lekker warm te houden. Ook de tegenstrever kon putten uit een kern van 15 spelers.

Na zeven minuten zette Dries zelf de actie op en pakte uit met een goed schot. De bezoekende keeper duwde de bal in hoekschop. Hoekschop voor doel en nu was er een veldspeler die de bal net voor de lijn wegwerkte. Niet veel later terug Dries, nu met een vrije trap, weer kon de keeper de bal in hoekschop werken. Jamaswapi pakte dan uit met een afstandsschot, maar Nico had er geen probleem mee. Halverwege de eerste helft en Brian komt er uit, pass naar een centraal lopende Thomas, bal via zijn broer Sakke naar Gipsy en 1-0. Nog geen minuut later, goede actie en schot Sakke maar de keeper duwt nogmaals in hoekschop. Jamaswapi slaagt erin om de hoekschop goed op te vangen en lanceert meteen de counter, Nico kan de bal rustig pakken. Terug een hoekschop voor ons, strakke trap van Thomas, maar bal nog net van richting veranderd door een verdediger. Dan was het nog even aan Jamaswapi, iets teveel ruimte gelaten op links, hun 14 kan in de 16 de bal goed aanpakken en rond draaien, maar zijn schot is veel te zwak om de Nico te verontrusten. De laatste goede kans in de eerste helft was voor Thomas, na een actie die mooi van rechts naar links ging, maar zijn schot ging net over.

Onze coach besloot met de rust om voorlopig slechts één speler te wisselen : Jonas voor Winghe. Tien minuten later mocht Wesley een moegestreden Fonny vervangen. Wesley kon al direct in de diepte spurten, maar trapte dan van te ver, misschien nog enkele meters meer moeten lopen ? Brian trok zich dan nog eens op gang op zijn rechterflank, via Gipsy en Thomas kwam de bal terug bij Brian en met een knal zette hij de 2-0 op het bord. Thomas werd door onze coach beloond voor de assist met een vervanging, Jordi mocht centraal in het midden zijn debuut maken bij ons. Sakke met een lange ren en een tegenstander in zijn kielzog, toch nog getrapt maar naast. Met nog een kwartier te spelen kwam Bob, Chriske vervangen op de laatste man. Jordi wou zich al meteen bewijzen en trapte van ver naar doel, keeper moest de bal weghalen van onder de lat. Prima gedaan van beiden. Nog tien minuten en Jamaswapi probeerde nog. In onze 16 maakten ze eerst wel hands, maar kregen dan een hoekschop. Veel geharrewar voor doel en dan toch een schot en 2-1. Jamaswapi geloofde er plots helemaal in. Nico moest tot twee maal toe al zijn kunnen tonen. Eerst op een vrije trap van in de 16 en dan op een bal van kortbij. De laaste kans was terug voor ons, maar Wesley besloot naast.

Ploeg : Nico – Winghe (41’ Jonas), Chriske (65’ Bob), Teck, Brian – Dries, Fonny (50’ Wesley), Thomas (55’ Jordi), Vos – Sakke, Gipsy. Gert en ook Bart, zagen dat ze hen niet nodig hadden.

Langs de lijn : veel supporters van beide ploegen die zich niet lieten afschrikken door de wind en regen, maar wel hun paraplu opstaken gedurende 80 minuten.

Conclusie : Goede wedstrijd, alleen hadden we iets scherper moeten afwerken. Nu werd het nog even warm na de late aansluitingstreffer van Jamaswapi.