7 april : The Sylvesters – KWB Hombeek : 3 – 2

Vooraf : waar was iederéén weer ? Met net 10 man waren we om the Sylvesters te bekampen. Onze keeper Makke was er niet, ook mannen die al eens in doel hadden gestaan zoals Gipsy, Fonny en Sakke ontbraken. Wim mocht zijn debuut “vieren” als keeper. Bedankt Wim.

Onze coach liet ons tiental opdraven in een 3-4-2. De verdediging moest het met een mannetje minder stellen dus. Aangezien Bob en Gert al weken op een hoog niveau spelen, was het een gewettigde keuze. Het eerste kleine kansje was voor de Sylvesters, maar dan sloeg onze motor aan en drukten we hen met zijn tienen achteruit. Wally verovert de bal, kan alleen op de keeper afgaan maar besluit nipt naast. Wally stuurt de Wesley diep, de laatste man is nog net iets rapper op de bal dan Wesley. Wally terug door maar het 1-2tje met Bob mislukt. Solle met een schot uit een vrij schuine hoek. De keeper red op de doellijn. Hoekschop Dries, Wally kopt op de deklat. Na twintig minuten, een counter van de Sylvesters en 1-0. Solle dan terug voor ons, maar iets te overhaast besloten. Wally met een vrije trap, maar net naast de kruising. Wally klopt de keeper na een voorzet vanop links, maar een verdediger kan de bal nog net wegschuiven voor de doellijn. Wesley na voorzet van Wally net naast. Nog eens een counter van Sylvesters. Jonas en Wim lossen het op met de nodige moeite. Vrije trap Solle, Wally pakt de bal mee maar besluit nipt naast. Wesley naar de Solle die zijn man omspeelt en ons langszij brengt : 1-1. Solle met een diepe pass naar de Wally. De keeper geklopt, maar de bal gaat aan de tweede paal centimeters naast.

De tweede helft was nog geen 5 minuten bezig toen Jonas zijn man iets te veel ruimte gaf. Wim was verslagen : 2-1. We lieten ons hoofd niet hangen, maar onze tien spelers hadden het nu duidelijker iets moeilijker tegen de Sylvesters die enkele verse krachten hadden kunnen inbrengen. Wally weet de Wesley te vinden, diens schot gaat rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Solle stuurt de Wally weg, maar die treuzelt iets te lang om af te werken. Wally nog eens door, in de 16 aan zijn truitje getrokken en een logische strafschop voor ons wordt omgezet door Wesley : 2 – 2. Wally testte dan nogmaals de kwaliteit van de deklat uit. Stevig genoeg. In de laatste minuut nog een vrije trap voor Sylvesters. Bal rechtstreeks ingeschoten en 3-2.

Conclusie : Als je in de eerste helft 10 kansen krijgt en er slechts 1 in trapt dan zegt een ongeschreven voetbalwet dat je het deksel op de neus krijgt. Zeker als je dan nog twee keer de deklat treft en een gemaakte goal ziet weggehaald worden op de lijn. In elk geval een dikke proficiat voor de 10 aanwezigen die er van de eerste tot de laatste minuut een boeiende wedstrijd van maakten en minstens een puntje verdiend hadden.

Wim – Jonas, Bob, Gert – Dries, Solle, Teck, Vos – Wally, Wesley en een eveneens serieus kleine supporterskern.