13 januari : KWB Hombeek – Boerenbond Broechem : 1 – 5

Vooraf : Met 17 spelers waren we om de boerenbond te bekampen. Blijkbaar waren er nogal wat spelers met schrik voor de vrieskou. We vonden zonder problemen 5 spelers om de bank warm te houden, Wim bleef het schalet warm houden als 17de man. Onze tegenstrever uit Broechem had blijkbaar geprofiteerd van de winter mercato om een rits nieuwe spelers mee te brengen. Van de ploeg waartegen we in de heenronde speelden, bleven slechts een 5-tal spelers over.

Na 3 minuten kon Thomas op het bezoekende doel trappen, zijn schot was echter te zwak om voor onrust te zorgen. Na een onbestrafte drieste trap van een bezoeker moest Gert zich na 10 minuten al laten vervangen door Gipsy. We waren nog niet deftig heropgesteld of boerenbond profiteerde er al van om te scoren 0-1. De bezoekers duwden door en legden het beste spel op de mat. Een zeldzame counter van Wesley en Sakke werd door Sakke naast getrapt. De bezoekers scoorden nog voor rust de 0-2 en 0-3.

Tijdens de rust werd de Sakke vervangen door de Wally. Na tien minuten in de tweede helft verlieten ook Jonas en Bart het veld. De Vos en den Teck waren de respectievelijke vervangers. Iets later werd onze verdediging los uit verband gespeeld en de 0-4 was een feit. Kon de inbreng van de Fonny voor Stijn W nog een kentering brengen ? Blijkbaar toch eventjes. Wally kon zich voorbij twee tegenstrevers wringen en zijn voorzet bereikte de Wesley die gemakkelijk kon binnentikken en 1-4. Niet veel later kregen de bezoekers een penalty en werd het 1-5. De Makke bracht dan nog redding toen een speler alleen voor hem kwam en pakte ook nog eens een ferme trap. Wesley trapte nog een open kans los over.

Conclusie : De inzet en de wil was er bij ons wel, maar de ploeg van boerenbond was vandaag gewoon een klasse te sterk. Een terechte overwinning en willen we onze derde plaats veilig stellen zullen we nog 3 keer moeetn winnen.

Makke – Gert (10’ Gipsy), Bob, Jonas (50’ Vos) – Dries, Bart (50’ Teck), Thomas, Jubi – Stijn W (60’Fonny) – Wesley, Sakke (40’ Wally) en Wim die bereid was om als 17de man de andere 16 te laten spelen.