23 december : De Teigetjes – KWB Hombeek : 1 – 2

Vooraf : Met 12 spelers waren we om de Teigetjes te bekampen en daarvan wilden er 3 alleen de eerste helft spelen omdat ze nog moesten gaan familiefeesten. Waar was al de rest weer ??? In de heenwedstrijd verloren we nog met 3-4. Een niet geheel terechte uitslag toen. Konden we nu beter ? In elk geval we moesten niemand motiveren voor deze altijd toch een beetje speciale wedstrijd “onder vrienden”.

De wedstrijd startte aan een stevig tempo, maar de beste kansen waren aanvankelijk voor ons. De Sakke strandde tot twee keer toe op de keeper en Thomas zag een schot maar net naast gaan. Makke bracht daarna even zijn eigen in de problemen door te twijfelen bij het uitkomen, maar herstelde zelf zijn foutje. Na 23 minuten kon Thomas vanop links voorzetten, de schuivende bal verraste de Teigetjes verdediging en Sakke prikte de 0-1 tegen de netten. Lang konden we niet genieten van onze voorsprong want een vrije trap werd in onze 16 getrapt en een Teigetje klom hoger dan onze verdedigers en kopte keihard binnen : 1-1. Een counter van de Teigetjes, Gert kopt de bal slecht weg, maar kan toch alsnog in hoekschop werken. Dan een snelle uitbraak van ons, via de Solle tot bij de Wally, maar de bal in hoekschop gewerkt door de plaatselijke keeper. De Teigetjes kregen nog enkele vrije trappen en probeerden telkens de bal in de 16 te plaatsen, maar onze verdedigers lieten zich niet meer kloppen.

Gipsy kwam Robbie vervangen met de rust, zodat de Robbie kon gaan feesten. Jubi en Dries besloten om de aperitief over te slaan en verder te spelen tot het einde. Na 5 minuten trapte Dries een heerlijke bal en loodste Sakke zo door de Teigetjes verdediging en de 1-2 was een feit. Gert pakte wat later geel. Het was een slimme fout zullen we maar zeggen. Na een goede tegenaanval van ons via Solle en Jubi, besloot deze laatste met een bal die op het dak van het doel viel. Makke kwam nog even spectaculair tussen. Gelukkig had hij duidelijk eerst de bal en dan pas de man. De scheidsrechter kreeg dan nog even al onze supporters over zich, allé verbaal toch. Een mooie doorsteekpas die Thomas alleen voor doel bracht, werd door hem beoordeeld als buitenspel. De laatste kans was voor de Teigetjes, maar Gert kon de gevaarlijke voorzet nog net wegwerken voor een aanstormende spits aan de tweede paal.

Conclusie : Een meer dan verdiende overwinning. Spijtig voor de Teigetjes dat ze in hun rush naar de titel verliezen. We beloven, aangezien het toch de tijd van het jaar ervoor is, aan hen om het ook Boerenbond zo moeilijk mogelijk te maken de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar.

Makke – Robbie (41’ Gipsy), Gert, Thomas, Jonas – Dries, Teck, Solle, Jubi – Wally, Sakke. Ook nog Bob en Bart die gekwetst waren, maar toch erbij wilden zijn en enkele trouwe supporters.