11 november : KWB Hombeek – KWB Putte : 4 – 2

Vooraf : Twee weken na de stilgelegde partij tegen Putte mochten we al terug herspelen. Met 13 man waren we voor deze replay, Putte geraakte slechts aan 10 spelers. Onze coach zijn taktiek was duidelijk : ervoor zorgen dat we weer niet na 18 seconden op achterstand kwamen.

Ook de taktiek van Putte werd ons dadelijk duidelijk. Een dubbele afweergordel voor hun keeper en hopen op een counter van hun technisch begaafde en snelle spits. De eerste kans was voor ons. Wesley door op rechts, maar de keeper pakte. De eerste kans voor Putte was een vrije trap die een metertje naast ons doel ging. Gert met een voorzet naar Wesley, in de draai naast getrapt. Terug Wesley met een schot op de keeper. Dan was het terug aan Putte. Een snelle counter, hun spits probeert te lobben, maar de bal gaat over. Op het kwartier leverden we de bal in bij Putte, al te gemakkelijk werd onze verdediging omspeeld en 0-1. We probeerden druk te zetten maar Putte hield achteraan alles goed dicht, meer nog hun spits zette bij een volgende counter Winghe en Bob te kijk en maakte er 0-2 van. Onder impuls van den Teck, probeerden we iets steviger en sneller te spelen. Putte kroop achteruit maar het was wachten tot een minuut of drie voor rust op een doelpunt. Wally zet zich goed door, Jubi maakt de 1-2.

Geen donderspeech van onze coach tijdens de rust, wel even iedereen hun taken uitgelegd en Bob vervangen door Robbie. We trokken meteen furieus ten aanval. Een combinatie Sakke, Wally, Wesley werd door deze laatste net naast getrapt. Wally alleen voor doel maar niet koelbloedig genoeg afgewerkt. Sakke zelf de bal veroverd, maar zijn schot gaat tegen de paal. Sakke met een schot naast. Vos met de voorzet, Wesley zijn schot van kortbij hoog over. Jubi met een te zwak schot op de keeper. Sakke kopt een hoekschop op de keeper. Thomas met een schot keeper duwt in hoekschop. Al onze druk leidde wel tot twee gevaarlijke counters van Putte. Makke duwde er één in hoekschop de tweede ging tegen de deklat. Na 26 minuten druk lukte het eindelijk toch. Wesley met de voorzet vanop links, Wally duwt de 2-2 binnen tussen een hele bende Putte-spelers. Vier minuten later hadden we onze voorsprong dan toch vast. Gert kopt, Putte keeper kan er onvoldoende bij en Wally zorgt voor de 3-2. We bleven zoeken achter een meer geruststellende voorsprong. De Sakke besloot nogmaals op de keeper. Seconden later kon Wesley op links doorstoten, werd getorpedeerd door een Putte speler, maar bleef toch recht en scoorde de 4-2 eindstand. Goed gezien van de scheidsrechter die eerst liet doorspelen en dan pas de Putte speler bestrafte met geel.

Conclusie : We hadden serieus wat moeite om de Putse dubbele verdedigingslinie te slopen, maar uiteindelijk lukte het ons toch.

Makke – Winghe, Bob, Gert – Jubi, Thomas, Teck, Vos – Sakke, Wesley, Wally en Stijn die op de bank bleef. Verder nog “the usual suspects”, veel “heel jonge” supporters en een iets ouder bondsduo.