14 oktober : KWB Hombeek – De Teigetjes Mechelen : 3 – 4

Vooraf : onze coach moest normaal zijn burgerplichten gaan vervullen, dus hij had geen strategisch plan uitgedokterd. Met een gelukje kon hij toch nog ontsnappen uit het stembuslokaal, zodat hij van de partij was om mee te spelen en nog een ploeg op papier kon zetten. De spelers maakten het hem niet gemakkelijk want ze waren met 17 voor de altijd pittige wedstrijd tegen De Teigetjes.

De Teigetjes namen de beste start en we werden het eerste kwartier een beetje zot gespeeld zoals de Belgen door de Serviërs vorige vrijdag. Schot net naast, Makke met een save tot in een teigetjes-voet, maar terug naast, bal op de paal, Makke met een redding na een hoekschop… Het enige wat we hiertegenover konden plaatsen was Wally die neergehaald werd net voordat hij kon uitbreken. Makke die zich vorig week reeds moest laten vervangen, verstapte zich terug bij een uittrap, zodat Gipsy na 20 minuten in de ploeg en de goal kwam te staan. Het eerste wat hij mocht doen was zich omdraaien en de bal uit de netten halen. Een snelle uitbraak van de teigetjes werd keihard in de winkelhaak getrapt : 0-1. Wat later hingen de bordjes echter terug in evenwicht. De teigetjes zorgden zelf voor de 1-1. Hun centrale verdediger kopte raak, maar wel in eigen doel. Hadden de teigetjes wat op hun adem getrapt ? In elk geval we kwamen nu ook in de wedstrijd. Een schot van de Wesley werd afgeblokt, Sakke kon de rebound wel beroeren, maar ’t was iets te moeilijk om af te werken tussen de palen. Kans voor Bart, maar die draait de bal net naast de paal. Robbie lanceert Wally, maar een teigetje komt goed terug en kan het schot verhinderen.

Na de koffie (vooral water en aquarius in feite) kwamen Gert, Vos en Dries respectievelijk Wim, Bart en Robbie vervangen. Gouden wissels ? Zo leek het er toch even naar uit te zien want na 6 minuten wezen de bordjes 3-1 aan. Dries lanceerde eerste de Wally en nadien de Wesley en beiden scoorden hun vijfde goal in vijf wedstrijden. De wedstrijd brak nu echt los. Zowel Dries als een teigetje gingen in het scheidsrechtersboekje. De Teigetjes bewezen dat ze ook 2 keer konden scoren in 3 minuten. Bob maakte een foutje net voor de 16 en de vrije trap werd mooi tegen de netten getrapt. Daarna werd een mooie aanval over rechts goed afgewerkt en 3-3 na een kwartier in de tweede helft. De toeschouwers werden verwend. Schot Jubi net voorbij de tweede paal. Thomas door, alleen voor de keeper, maar naast. Wally zet de Sakke op weg naar de keeper, maar te zwak recht in de handen van de keeper. Vos veegt een bal van de Teigetjes van de lijn. Met nog 5 minuten te spelen lukte de Teigetjes dan de 3-4. We trokken nu met zijn allen in de aanval. Thomas met een schot, maar de bal wijkt af op een teigetje. Wel hoekschop maar geen goal. Thomas nogmaals met een laag schot, maar nu gaat de keeper goed plat. In de laatste minuut dan nog een counter van de Teigetjes, maar Gipsy pakt uit met een save in twee tijden. Nog een laatste aanval van ons, maar de Teigetjes weren hem gemakkelijk af en zo de eerste nederlaag van het seizoen voor ons.

Conclusie : het eerste kwart van de wedstrijd was duidelijk voor de Teigetjes, maar daarna deden we zeker even goed mee. Een boeiende wedstrijd die de aanwezige toeschouwers ongetwijfeld kon bekoren tot de laatste minuut en waarin beide ploegen volop hun kans gingen. Voetbal zoals het hoort : veel inzet, scherpe duels, wisselend spelbeeld, goede sfeer langs de zijlijn… Meer van dat zouden we zeggen.

Makke (21’ Gipsy) – Winghe, Bob, Thomas, Wim (41’ Gert) – Robbie (41’ Dries), Bart (41’ Vos), Wesley (60’ Fonny), Jubi – Wally, Sakke en Jonas die als 17de man bleef toekijken.