22 januari : De Teigetjes – KWB Hombeek : 2 – 2

Vooraf : Met 14 spelers trokken we naar Bonheiden om de Teigetjes te bekampen. We hadden wel 14 spelers, maar onze beide keepers waren afwezig en van onze 4 spitsen was er maar één aanwezig. Gelukkig wou Gipsy nog eens in doel staan.

Tegen 10 Teigetjes trokken we meteen ten aanval en na 3 minuten kopte Wally de bal op de keeper na een hoekschop. De Teigetjes reageerden met een vrije trap, maar den Gipsy had er geen moeite mee. Dries met een afgemeten pass naar den Arnie, maar die besloot in het zijnet. Een 1-2tje Dries, Wally maar Dries trapt net naast. Een goede pass van de Wally naar Dries, die lobt de bal over de keeper, maar spijtig genoeg ook over doel. De eerste counter van de Teigetjes en hun middenvelder Luc kapt onze verdediger uit en scoort : 1-0. We waren even aangeslagen en Stevo mocht te gemakkelijk drie man van ons passeren, maar zijn schot werd afgeweerd door Gipsy. Bart met een vrije trap, Dries kopt, de keeper pakt. Goede combinatie tussen Bart, Dries en Wally maar deze laatste trapt de bal in de handen van de keeper.

Onze drie wisselspelers vielen in met de rust en Arnie en Dries wisselden van plaats. Dit leverde al meteen succes op, want een voorzet van Dries ging aan de eerste paal, via een Teigetje, binnen en 1-1. Vijf minuten ver, Dries legt goed terug tot bij Bart die rakelings naast trapt. Dan een trap van de Vos, van kortbij recht op de keeper. Onze laatste man Chriske goed mee opgerukt, een 1-2tje met den Teck, maar Chriske besluit in de handen van de keeper. De keeper trapt onmiddellijk uit, spurtje van hun spits en koelbloedig afgewerkt : 2-1. Vos met een goede bal naar de tweede paal, Arnie nipt naast. Vos voorzet vanop rechts, Wally krijgt hem perfect op de voet en heeft hem maar in te tikken : 2-2. Dries nog eens met knal naar de winkelhaak, maar hun keeper zweeft de bal uit doel, schitterende parade ! Nog een laatste kans voor ons, Dries met de pas, maar Bart komt net te laat.

Conclusie : Tegen 10 man, mag je natuurlijk nooit punten weggeven, maar de Teigetjes trokken een dubbele muur op, probeerden te counterden en scoorden 2 maal uit 3 kansen. Wij hadden een veelvoud aan kansen, maar scoorden ook slechts 2 keer. Hiermee willen we natuurlijk niet zeggen dat de Teigetjes ongelijk hadden om op de counter te spelen, voor de beker deden we met 9 man net hetzelfde tegen hun.

Gipsy – Gert (41’ Jonas), Hans (41’ Chriske), Bob, Ruud – Arnie, Teck, Bart, Robbie (41’ Vos) – Wally, Dries