9 oktober : KWB St-Martinus Kontich – KWB Hombeek : 1 – 0

Vooraf : Vorige week nog 17 spelers, nu kon onze coach aan iederéén garanderen dat hij een volledige wedstrijd mocht spelen : juist 11 man dus. Er was ook een scheidsrechter aanwezig deze week, die weliswaar 10 minuten te laat de wedstrijd op gang floot.

De wedstrijd startte onmiddellijk, beide ploegen hadden er zin. Na drie minuten een vrije trap van Kontich, maar de bal ging net over. Een minuutje later aanval van ons over de linkerflank, bal naar de tweede paal, maar de Sakke trapte, weliswaar uit een scherpe hoek, voorlangs. Acht minuten ver en een hoekschop voor Kontich. Aan de eerste paal kwam de Makke, maar de natte bal caprioleerde door zijn handen in doel : 1-0. De wedstrijd bleef aangenaam om volgen. Beide ploegen gingen ervoor, maar de verdedigers waren net iets beter dan de aanvallers, want echte kansen kwamen er niet. Halverwege de eerste helft testte Wally even het incasseringsvermogen van de plaatselijke laatste man, door van kortbij de bal op hem te trappen. De laatste man gaf echter geen krimp. Vlak voor rust was er dan een snelle uitbraak van Kontich door het centrum, maar de Makke pakte knap.

Onder de rust besliste onze coaches om Robbie en Winghe van plaats te wisselen en met de wind in de rug en bergaf voluit voor de zege te gaan. Kontich werd inderdaad ook achteruitgedrukt in de tweede helft. Nog maar net terug gestart of een vrije trap voor ons. Wally met de trap, maar in hoekschop gewerkt. Een schot van Jubi uit de draai voorlangs. Thomas vanop rechts, Wally staat centraal en verlengd tot bij de Robbie, maar de keeper pakt. Dan de 23ste minuut : Robbie met de voorzet, Wally trapt de bal over de lijn, een grabbelende keeper pakt de bal achter de lijn, maar de scheidsrechter keurt het doelpunt af omdat de bal zogezegd niet over de lijn was. De plaatselijke keeper beweerde ook dat de bal “niet volledig” over de lijn was. Zijn leugens werden geloofd, de waarheid van onze aanvallers niet. We bleven Kontich onder druk zetten. Wally met de voorzet, Jubi in het zijnet. Vrije trap voor Bart, bal in de 16 gedropt, maar tot twee keer toe een Kontichs been in de weg om onze meer dan verdiende gelijkmaker te verhinderen. Met nog twee minuten te spelen een vrije trap voor de Wally. Een echt kanonschot, maar in de 16 tegen Jubi zijn benen die gewoon onderuitging bij zoveel trapgeweld. In de laatste minuut dan nog een kans op de counter voor Kontich. De Makke verhinderde de 2-0.

Conclusie : Net als vorige week een onterecht verlies. De scheidsrechter, die voor de rest goed floot, was bij één cruciale fase compleet mis en dus geen punten voor ons.

Makke – Robbie, Bob, Gert, Hans – Winghe, Bart, Thomas, Jubi – Sakke, Wally en vier supporterende musketiers Athos Marc, Portos Walter, Aramis Herman en d’Artagnan Daan.