11 september : KWB Putte – KWB Hombeek : 2 – 1

Vooraf : Geen Jubi en Wally, zodat we met slechts 1 spits naar Putte trokken. Onze coach Gert zette zichzelf op de bank, de andere 11 aanwezigen kwamen aan de aftrap.

We namen een uitstekende start. Robbie kon na een dikke minuut de bal al afsnoepen van een Putte-speler, zijn voorzet werd door de Sakke voorlangs getrapt. Vijf minuten ver, een voorzet van de Winghe, de Gipsy kon net niet koppen. De Robbie iets later met de voorzet en Gipsy schiet rakelings over. Tien minuten ver, een Putte verdediger mag ongestoord oprukken en pakt uit met een afstandsschot. Pieter moet de bal lossen en een attente Putte aanvaller duwt de 1-0 binnen. De volgende kans kwam er pas vijf minuten voor rust. Terug een afstandsschot van Putte, maar Pieter kon de bal in hoekschop duwen.

De coach bleef nog even op de bank bij aanvang van de tweede helft, maar wisselde Vos, Winghe en Robbie onderling wel van plaats. In het begin van de tweede helft een balcontrole van Thomas, diep voorovergebogen moest hij er even van bekomen. Op het kwartier verloor Bob een duel, maar de Putte spits schoot de open kans voorlangs. Een minuut later Robbie met de vrije trap, in de handen van de keeper. We drukten even, de Gipsy met een kruispas vanop links naar de Vos, goed doorgespeeld tot bij Bart en 1-1. Net afgetrapt en daar waren we terug. Robbie naar de Sakke, goed voorgezet maar de keeper was net iets sneller op de bal dan de Vos. Dan nam Putte terug de bovenhand. Pieter moest een superreflex uit de mouwen schudden op een van kortbij afgevuurd schot. Putte claimde een penalty, want de bal zou een arm van één van onze spelers geraakt hebben, maar langs de kant hadden we niets gezien en ook de scheidsrechter liet doorspelen. Pieter moest zich nog eens tonen toen een voorzet naar de tweede paal getrapt werd en een inlopende speler kon trappen. Met nog een kleine 10 minuten te spelen kon Putte dan een 2de keer scoren. We pakten nog uit met een eindoffensief en de Sakke werd twee keer twijfelachtig teruggefloten voor buitenspel. Op een Putse counter moest Bart nog in de fout. Terecht geel en een strafschop voor Putte die naast getrapt werd, zodat het spannend bleef tot de laatste seconde, maar een gelijkspel zat er niet meer in voor ons.

Conclusie : met een echte spits naast de Sakke had er misschien iets meer ingezeten voor ons. Robbie en Vos deden hun best, maar konden niet verbergen dat ze geen echte spitsen zijn. De Gipsy was vorige week bij zijn eerste wedstrijd voor ons nog wat op de dool, maar liet nu meermaals zien dat hij een goede trap en pass in de voeten heeft.

Pieter – Bob, Hans, Thomas (51’ Gert), Jonas – Gipsy, Bart, Vos, Winghe – Sakke, Robbie